Foto – Shutterstock

Vai ceļš uz vīrieša sirdi tiešām iet caur vēderu? Pieci mīti un fakti 1

Vēders – tas nav tikai ēdiens

Kurš gan no mums nav dzirdējis viedo vecmāmiņu padomu, kas vēsta – ceļš uz vīrieša sirdi iet caur vēderu. Bet – vai arī mūsdienās šī senču paruna joprojām darbojas? Un kā īsti uztvert tās vēstījumu?

Reklāma
Reklāma
Krievija uzbrūk Ukrainai ar “brīnumieroci”. Ar to varētu tikt galā tikai F-16 144
TV24
“Viņi ir gatavi uz visādām neģēlībām.” Kas mudinātu Putinu pieņemt lēmumu uzbrukt NATO?
Veselam
Neviens to pat nenojauta – pasaulē populāros kosmētikas produktos vēzi izraisošas ķīmiskas vielas 800 reižu pārsniedz normu 33
Lasīt citas ziņas

Līdz niansēm mūžam aktuālo tēmu par ēdiena un mīlestības saistību izgaismo jaunais, emocionāli piesātinātais televīzijas kanāla “FOX Life” realitātes šovs “Mīlestība iet caur vēderu”, bet viedokļos par šo jautājumu dalās seksologs Artūrs Šulcs un restorāna “Aqua Luna” šefpavārs Gints Aizupietis.

Pēc Šulca paustā, teiciens, ka mīlestība iet caur vēderu, radies sendienās, kad ēdiens dažkārt bija izdzīvošanas jautājums. Iespējams, ka tolaik cilvēks pieķērās vai izjuta siltas jūtas pret pretējā dzimuma pārstāvi, kas parūpējās par dienišķo maizi. Tomēr viņaprāt šī tautas paruna aplūkojama arī no citas puses, tajā meklējama dziļāka jēga. Jo “vēders” – tas nenozīmē tikai ēdienu. Tā ir noteikta cilvēka ķermeņa daļa, kur koncentrējas cilvēka erotiskie punkti. Jāuzsver arī, ka vēders ir cilvēciskās būtnes pirmā mītne, kas saistās ar siltumu un maigumu.

CITI ŠOBRĪD LASA

“Tātad drīzāk varētu sacīt, ka mīļums iet caur vēderu. Cilvēkam ir vajadzīgs gan ēdiens, gan mīlestība un fiziska tuvība, tās ir savstarpēji saistītas lietas,” min Šulcs.

Savukārt šefpavārs Gints Aizupietis vērš uzmanību uz to, ka gan mīlēšanās, gan gards ēdiens sniedz baudu, smadzenēs izdalot labsajūtas hormonu – endorfīnu. Viņaprāt, mūsdienās vairs nav tik aktuāli, lai sieviete būtu tā, kas gatavo vīrietim ēdienu, taču svarīgi ir, lai viņa būtu klāt. Jo maltītes baudīšana ir svarīgs rituāls. Lielisks risinājums ir, ja abi vismaz dažreiz gatavo kopā – tas satuvina.

“Aqua Luna” šefpavārs min piecas interesantas lietas, kas spilgti izgaismo neatraujamo saistību starp ēdienu un mīlestību.