Mobilā versija
+4.9°C
Sabīne, Sarma, Klaudijs
Pirmdiena, 5. decembris, 2016
29. maijs, 2014
Drukāt

Vai ēst maizes garoziņas?

Foto-LETAFoto-LETA

“Man patīk grauzt rupjmaizes garozas, taču lasīju, ka tās satur vēzi izraisošas vielas. Vai tā ir?”
 Inese Zukule Ogrē

 

Atbild uztura speciāliste Guna Rijkure:

“Ja maizes garoza ir ļoti bieza, turklāt apdegusi, to nebūtu vēlams lietot uzturā, jo tajā var būt kancerogēnas vielas. Ja žēl izmest, var atdot mājdzīvniekiem – vistām vai cūkai. Taču, ja maizīte ir normāli izcepta, garozu nevajadzētu atdalīt no mīkstuma, jo tā radīs sāta sajūtu un uzlabos gremošanu.

Tā kā maize ir labi jāsakošļā, tā aizkavē zobu un smaganu bojāšanos, jo izdalās siekalas, kas attīra zobus un apgādā ar minerālvielām. Bērniem garoziņas ieteicams dot, kad nāk zobiņi.”

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+