Foto – Valdis Semjonovs

Vairākas receptes no kabačiem 0

“Man no rudens ražas saglabājušies trīs lieli kabači. Vai varat uzrakstīt kādu salātu recepti, kur viena no galvenajām sastāvdaļām ir kabači?”
 A. Liepiņa Ogres novadā

Reklāma
Reklāma

 

Kokteilis
“Man ir lauzta kāja un deguns, pārsista piere, pamatīgs smadzeņu satricinājums…” Horens Stalbe Dobelē nežēlīgi piekauts 33
Mājas
12 senlatviešu ticējumi par Jurģu dienu: kāda šī diena, tāda visa vasara? 25
Putinam draud briesmas, par kurām pagaidām zina tikai nedaudzi 15
Lasīt citas ziņas

Varat pamēģināt trīs dažādu salātu versijas, kabačiem pievienojot burkānus, papriku vai svaigus kāpostus un ābolus.

 

Ar burkāniem


• 5 kg kabaču,

• 1 kg burkānu,

• 1 glāze cukura,

• 1 glāze eļļas,

• 1 glāze galda etiķa,

• 3 ēd. k. sāls,

• 3 – 4 ķiploki.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kabačus sagriež kubiņos, burkānus sarīvē. Liek katlā, pievieno sāli un cukuru un sautē 1 stundu. Tad pielej eļļu un sautē vēl pusotru stundu. Pirms beigām pievieno sasmalcinātus ķiplokus un etiķi. Karstu pilda burkās. Aizvāko.

 

Ar kāpostiem

• 2 kg kabaču,

• 2 kg svaigu kāpostu,

• 2 kg skābu ābolu,

• 2 kg sīpolu,

• 2 kg tomātu,

• 1 l tomātu mērces,

• 2 pudeles eļļas,

• 1 l ūdens,

• 3 ēd. k. sāls,

• 2 tējk. piparu,

• 3 ēd. k. cukura,

• lauru lapas,

• etiķis pēc garšas.

Dārzeņus sagriež un liek katlā kopā ar garšvielām (izņemot etiķi, ko pielej gatavošanas beigās). Vāra aptuveni 2 stundas. Pilda burciņās un aizvāko. Nav jāsterilizē.

 

Ar papriku

• 3 kg kabaču,

• 4 – 5 paprikas,

• 1 l saldās tomātu mērces,

• 100 g ķiploku,

• 1 glāze cukura,

• 2 ēd. k. sāls,

• 1 glāze eļļas,

• 2 ēd. k. galda etiķa.

Visas garšvielas (izņemot etiķi, ko pielej gatavošanas beigās) pievieno tomātu mērcei, samaisa. Pieliek gabaliņos sagrieztus kabačus un papriku un sautē 30 – 40 minūtes. Salātus pilda burciņās un aizvāko. Nav jāsterilizē.

 

Ievārījums

• 1,5 kg kabaču,

• 4 apelsīni,

• 1 citrons,

• 1 – 1,5 kg cukura,

• 250 ml ūdens.

Kabačus nomizo, izņem sēklas un sagriež nelielos gabaliņos. Apelsīnus un citronus ar visu mizu sagriež šķēlēs, izņem sēklas, tad katru šķēli sagriež gabaliņos.

No cukura un ūdens izvāra sīrupu. Tajā liek kabačus un vāra 7 minūtes. Pievieno sagrieztos apelsīnus un citronu un vāra 40 – 45 minūtes. Kad ievārījums gatavs, pilda burkās. Apelsīnus un citronu var arī mizot.

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.