Vakariņas “Pārsteigums”
 ar biezeni un zaļo saimi 0

Kartupeļu biezenim:

1,5 kg kartupeļu,

85 g sviesta,

170 g grieķu jogurta.

Zaļajai saimei:

500 g puravu,

300 g brokoļu,

3 seleriju kāti,

sauja svaigu vai saldētu zaļo zirnīšu.

Mērcei:

850 ml piena,

75 g kviešu miltu,

1 tējkarote sinepju graudu,

300 g rīvēta Čedaras siera,

sāls un pipari pēc garšas.

Kā gatavot?

Vāra kartupeļus, līdz tie mīksti, nokāš un samīca. Tad pievieno sviestu un grieķu jogurtu. Visu saputo ar mikseri (ja kartupeļus puto ar jaudīgu blenderi, iegūst līmīgu masu, kura nevienam negaršo).

Reklāma
Reklāma
Notriektā tautumeita 6
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 30
Mistika: pie Ukrainas robežas atvēries milzīgs krāteris, ko dēvē par “portālu uz pazemes pasauli” 32
Lasīt citas ziņas

Puravus sagriež pabiezās šķēlēs, brokoļus sasmalcina rozītēs un sagriež seleriju kātus. Uzkarsētā pannā liek visus zaļos dārzeņus, pārlej ar pienu, pievieno miltus un maisot vāra līdz viendabīgai mērces konsistencei. Tad iemaisa pusi no siera.

Zaļos dārzeņus piena-siera mērcē kārto ietaukotā cepamajā veidnē un pārklāj ar kartupeļu biezeni. Pārkaisa ar atlikušo sieru.

CITI ŠOBRĪD LASA

Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 200 °C aptuveni 40 – 50 minūtes (laiks un temperatūra var atšķirties atkarībā no krāsns veida). Zem mīksta un gaisīga kartupeļu biezeņa slēpjas zaļo dārzeņu saime maigā piena-siera mērcē.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.