Vakariņas “Pārsteigums”
 ar biezeni un zaļo saimi 0

Kartupeļu biezenim:

1,5 kg kartupeļu,

85 g sviesta,

170 g grieķu jogurta.

Zaļajai saimei:

500 g puravu,

300 g brokoļu,

3 seleriju kāti,

sauja svaigu vai saldētu zaļo zirnīšu.

Mērcei:

850 ml piena,

75 g kviešu miltu,

1 tējkarote sinepju graudu,

300 g rīvēta Čedaras siera,

sāls un pipari pēc garšas.

Kā gatavot?

Vāra kartupeļus, līdz tie mīksti, nokāš un samīca. Tad pievieno sviestu un grieķu jogurtu. Visu saputo ar mikseri (ja kartupeļus puto ar jaudīgu blenderi, iegūst līmīgu masu, kura nevienam negaršo).

Reklāma
Reklāma
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija 174
TV24
Vai rudenī tiks palielinātas pensijas? Saeimas deputāts par plānotajām izmaiņām pensiju aprēķinā
Viedoklis
Krista Draveniece: Puikam norauj bikses, meitai neļauj pačurāt. Kādi briesmoņi strādā mūsu bērnudārzos? 170
Lasīt citas ziņas

Puravus sagriež pabiezās šķēlēs, brokoļus sasmalcina rozītēs un sagriež seleriju kātus. Uzkarsētā pannā liek visus zaļos dārzeņus, pārlej ar pienu, pievieno miltus un maisot vāra līdz viendabīgai mērces konsistencei. Tad iemaisa pusi no siera.

Zaļos dārzeņus piena-siera mērcē kārto ietaukotā cepamajā veidnē un pārklāj ar kartupeļu biezeni. Pārkaisa ar atlikušo sieru.

CITI ŠOBRĪD LASA

Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 200 °C aptuveni 40 – 50 minūtes (laiks un temperatūra var atšķirties atkarībā no krāsns veida). Zem mīksta un gaisīga kartupeļu biezeņa slēpjas zaļo dārzeņu saime maigā piena-siera mērcē.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.