Mobilā versija
-3.3°C
Niklāvs, Nikola, Nikolajs, Niks
Otrdiena, 6. decembris, 2016
29. augusts, 2014
Drukāt

Valmieras bērnudārza “Kārliena” ķipariem jaunas krāšņas telpas

Foto: Valmieras pilsētas pašvaldībaFoto: Valmieras pilsētas pašvaldība

Piektdien svinīgā pasākumā atklātas Valmieras pirmsskolas izglītības iestādes “Kārliena” jaunās telpas, informē Valmieras pilsētas pašvaldības pārtsāve Justīne Deičmane.

Pasākuma apmeklētājus priecēja sirsnīgi bērnu priekšnesumi, uzrunas un svinīga lentas pārgriešana. Pēc tam klātesošajiem bija iespēja izstaigāt bērnudārzu, iepazīstot jaunizveidotās telpas, to izkārtojumu un dizainu.

“Divu gadu garumā ir padarīts smags darbs un lieti sūri sviedri. Taču, kā mēs visi zinām, pēc uzvaras grūtības nejūt. Tāpēc šodien visi – kolēģi, pašvaldības un būvfirmas pārstāvji, vecāki, bērni – esam laimīgi, jo redzam darba augļus, ko kopīgi esam nopelnījuši. Brīnumi notiek – beidzot atklājam mūsu “Kārlienu”! Ieliekot pamatakmeni, mēs solījāmies celt godā darba tikumu un cienīt un mīlēt ikvienu no klātesošajiem. Ticu, ka ar kopīgiem spēkiem mums viss izdosies!” svinīgajā pasākumā teica bērnudārza “Kārliena” vadītāja Iveta Nolberga.

Arī Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Inesis Boķis atzina, ka projekta īstenošana nebija viegla, taču tā pabeigšana ir pierādījums tam, ka viss ir iespējams.

“Šajā svētku dienā gribu sveikt kolektīvu, kas pārcieta neērtības, strādniekus, kuri paveica brīnumu, kā arī mazos bērnudārza audzēkņus, kuriem no jauna jāiepazīst telpas. Lai šajā ēkā valdītu dzīvesprieks, saticība, draudzība, mīlestība un vēlme mācīties un apgūt dzīves gudrības,” novēlēja Boķis.

Renovācijas projekta laika bērnudārzā izremontētas un paplašinātas telpas, labiekārtota vide un atjaunotas mēbeles. Rekonstrukcija notikusi arī iestādes ēdināšanas blokā – ierīkota jauna ventilācijas sistēma, paplašināta kopējā platība, izbūvētas ērtas sanitārās telpas.

Lai radītu bērniem labvēlīgu vidi, liela uzmanība pievērsta būvniecības un apdares materiālu izvēlei, priekšroku dodot dabiskiem un videi draudzīgiem materiāliem. Dizaineru Zanes Melderas un Janas Fonas izstrādātais telpu vizuālais noformējums attēlo dabas ienākšanu bērnudārzā, padarot grupiņas un gaiteņus siltus un mājīgus.

Grīdu segumā un telpu sienu noformējumā izmantoti dabiskie bērzu lapu, priežu mizas, zemes un meža krāsu toņi. Tāpat iekopta bērnudārza teritorija un paplašināts sporta inventāra klāsts.

Valmieras pirmsskolas izglītības iestādes “Kārliena” rekonstrukcija noritēja no 2013.gada septembra līdz 2014.gada maijam, un būvniecības darbus veica būvfirma SIA “Ekers”.

Bērnudārza rekonstrukcija kopumā izmaksāja 957 326,90 eiro. No tiem Eiropas reģionālā attīstības fonds sedza 718 407,98 eiro, valsts budžeta dotācija bija 19 016,68 eiro, bet pašvaldības līdzfinansējums – 107 761,20 eiro.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+