Mobilā versija
-4.0°C
Baiba, Barbara, Barba
Svētdiena, 4. decembris, 2016
25. jūlijs, 2014
Drukāt

Vaniļas saldējums ar šeriju, cepumiem un žāvētām plūmēm


Valda Semjonova fotoValda Semjonova foto

SASTĀVDAĻAS (1,5 l saldējuma) 1 l piena, 10 olas, 50 g cukura, vaniļas pāksts, šokolādes vai citi saldi cepumi, saldais šerijs, melnās žāvētās plūmes.

KĀ GATAVOT? Vienu litru piena lej katlā, karsē, līdz sāk vārīties. Atsevišķā traukā desmit olu dzeltenumus sakuļ ar vaniļu un 50 g cukura, līdz cukurs pilnībā izkusis. Uzkarsēto pienu lēnām lej olu masā, maisot uz ļoti lēnas uguns, karsē 2,5 min, līdz masa sabiezējusi. Noņem no uguns, lej citā traukā un ļauj brīdi atdzist, pēc tam ievieto ledusskapī, kur ļauj pilnībā atdzist. Ja vēlas, iemaisa šokolādes vai citu saldu cepumu gabaliņus. Lej saldējuma mašīnā vai ievieto saldētavā un ik pēc 15 min maisa, līdz saldējums pilnībā sastindzis. Pirms pasniegšanas deserta traukā pievieno saldajā šerijā divas dienas noturētas melnās žāvētās plūmes.

 

Recepte no restorāna “Breaking bread”

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+