Praktiski
Receptes

Vārīta omlete: Divas vienkāršas un veselīgas, bet neierastas receptes 1

Olas ir viens no veselīgas ēdienkartes stūrakmeņiem, par to droši vien atgādināt nevajag. Daudzi brokastīs izvēlas tieši ceptas olas vai omleti – garšīgi, ātri, sātīgi! Pāris vārītas vai ceptas olas sniedz spēku un mundrumu līdz pusdienām. Šoreiz piedāvājam vēl kādu olu ēdiena recepti, kas patiks gan gardēžiem, gan tievētājiem. Vēl viena neapšaubāma priekšrocība – vārītu omleti ir ļoti viegli pagatavot – nav vajadzīgas ne ilgas pūles, ne īpaši trauki. Un tātad – gatavojam vārītu omleti polietilēna maisiņā!

Omlete, kas pagatavota pēc šīs receptes, izdodas maiga un sulīga, tās pagatavošanai nav vajadzīga ne pile eļļas vai citas taukvielas. Lieliski der arī bērnu brokastīm!

Ja kāds šaubās par plastmasas maisiņa nekaitīgumu, šādu omleti var gatavot arī parastā stikla burciņā!

Sastāvdaļas

3 olas
2/3 glāzes piena
Sāls

Pagatavošana

Saldas omletes cienītāji var pievienot cukuru. Pikantāku garšu piešķirs zaļumi. Jau pārbaudītais variants ar sieru un desas kubiņiem ļaus pagatavot jau ne īpaši diētisku, toties ļoti garšīgu omleti brokastīm vai pusdienām.

1. Mikserī sakuļ olas un sāli, līdz parādās putiņas, pievieno pienu un atkal sakuļ. Masa ir šķidra, bet putojoša.
2. Ņem divus plastmasas maisiņus, ieliek vienu otrā un ielej olu masu. Maisiņu aizsien un liek verdošā ūdenī tieši uz 10 minūtēm.
3. Pēc 10 minūtēm omleti izvelk no ūdens, izņem no maisiņa (pie maisiņa tā nepielīp) uz šķīvja, sagriež un ēd!

Lasi tālāk un uzzini 2. variantu!

Galerijas nosaukums

2. variants

Sastāvdaļas

Saistītie raksti

2 olas
2 šķēles šķiņķa, sagrieztas
0,5 glāze rīvēta siera
1 ēdamkarote sīki sagrieztu sīpolu
1 ēdamkarote sīki sagrieztas paprikas
2 ēdamkarotes sagrieztu tomātu
1 ēdamkarotes adžikas vai salsas
2 sagrieztu šampinjonu

Pagatavošana

1. Olas iesit lielā polietilēna maisiņā ar aizspiežamu aizdari.
2. Izspiež lieko gaisu un aiztaisa.
3. Maisiņu kārtīgi sakrata, lai olas sajauktos. Atver maisiņu un pievieno citas sastāvdaļas. Atkal izspiež gaisu un aiztaisa maisiņu.
4. Lielā katlā sakarsē ūdeni.
5. Liek maisiņu ūdenī (var uzreiz vairākus – līdz pat 8).
6. Gatavo verdošā ūdenī 30 minūtes. Atver maisiņu un liek omleti uz šķīvja!

LA.lv