Foto – Shutterstock

Vārītu kartupeļu sacepums ar pildījumu “Viss, kas ledusskapī” 0


Kartupeļu sacepums ar siera mērci

Nepieciešams

vārīti kartupeļi

Pildījumam:
olas
saldais vai skābais krējums
sāls
malti melnie pipari
maltā gaļa desa vai dārzeņi

Reklāma
Reklāma
Veselam
8 veidi, kā bērnu izaudzināt par potenciālo psihoterapeita pacientu 18
Jau rīt Krievijas raķetes var lidot uz jebkuru valsti. Zelenskis par iespējamiem draudiem Eiropai 188
Kokteilis
FOTO. Ieva Brante demonstrē lielisku veidu, kā parādīt krāpniekiem viņu īsto vietu
Lasīt citas ziņas

Laiks: 45 minūtes
sarežģītība: Viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Pagatavošana

Vārītu kartupeļu sacepums ar pildījumu no tā, kas atrodams mājās. Recepte no portāla Cālis.lv lietotājas Trīnes krājumiem. Pierakstā saglabāts autores stils un oriģinālrakstība.

CITI ŠOBRĪD LASA

Cepeštrauku ietaukoju, sagriežu tur šķēlītēs tos kartupeļus. Pusi no visiem kartupeļiem. Ja kāds pašķīdis, tad arī to lieku klāt. Tad pa virsu lieku visu ko, kas nu mājās palicies. Tikai to “visu” derētu termiski apstrādāt, t.i., apcept. Piemēram, malto gaļu ar sīpoliņiem, burkāniem, dažādiem dārzeņiem, ja tos mājā var atrast, sēnēm. Gala beigās, kaut ar cīsiņiem, desu, vakardienas kotletēm, gabaliņos sagrieztām (tās var necept), karbonādi jebšu ko citu gaļveidīgu, kas mājās ir. Vienvārdsakot, šito te mišungu lieku vidējā kārtā un pa virsu otru pusi kartupeļu. Iztīru visu katlu.

Tad sakuļ pāris oliņas ar saldo (var arī ar skābo) krējumu, sāli, pipariem, pārlej kārtojumu un šauj cepeškrāsnī. Gatavs ļoti ātri, jo būtībā viss jau ir mīksts un ēšanai sagatavots, atliek tikai sasildīt un oliņu sarecināt, lai virspusīte apbrūninās. Kad sacepums drusciņ atdziest, tad var smuki to sacepumu griezt ar nazi. Ja negaida, kamēr atdziest, tad juks ārā, bet garša jau nemainīsies.