Mobilā versija
+2.1°C
Niklāvs, Nikola, Nikolajs, Niks
Otrdiena, 6. decembris, 2016
12. jūnijs, 2012
Drukāt

Vasarā aktuālas mērces

Foto - Evija Puķe-JansoneFoto - Evija Puķe-Jansone

Kad vien galdā paredzēti svaigi sagatavoti dārzeņi – burkāni, puķkāposti, brokoļi, paprika – vai arī dažādi lapu salāti, māksliniece Antra Jāņkalna (42) gatavo savu iecienīto krējuma – majonēzes mērci ar pikantām piedevām. Tā lieliski papildina arī grilētu gaļu un ugunskurā ceptus kartupeļus.


Mērces pamata sastāvdaļas ir krējums, majonēze un saspiesti ķiploki, tomēr izteiksmīgu garšu tai piešķir tieši marinēti kaperi, kādus tagad var iegādāties jebkurā pārtikas lielveikalā. Kaperu vietā izmantojams arī sarīvēts zilais siers un ēdamkarote ābolu etiķa. Ja nu pie rokas nav ne kaperu, ne zilā siera, tad var izlīdzēties ar lielāku daudzumu ķiploku, bet pārējās sastāvdaļas variēt un izmantot to, kas ledusskapī atrodams pa ķērienam. Derēs arī sīki sagriezti lociņi, pētersīļi, dilles vai dažādu krāsu piparu maisījums!

 

RECEPTE

Pikanta mērce dārzeņiem
 (sastāvdaļas Antra izvēlas pēc acumēra)

Krējums, majonēze (aptuveni trešā daļa no paredzētā mērces daudzuma), ēdamkarote marinētu kaperu, divas daiviņas ķiploku, šķipsna sāls, “Anniņas” kaltēto dārzeņu garšviela bez sāls un svaigi malti pipari

Lai pagatavotu mērci, krējumu sajauc ar majonēzi, iespiež ķiplokus, pievieno marinētos kaperus un pārējās garšvielas.

Kārtīgi samaisa un pasniedz galdā ar svaigiem dārzeņiem.

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+