Mobilā versija
-1.6°C
Antonija, Anta, Dzirkstīte
Trešdiena, 7. decembris, 2016
31. augusts, 2013
Drukāt

Vasaras augļu salāti ar kazas sieru un karamelizētu medus kraukšķi


Foto-Anda KrauzeFoto-Anda Krauze

Sastāvdaļas: Medus kraukšķis: 200 g cukura, 6 ēd. k. medus, 2 ēd. k. sodas. Salātiem: 100 g arbūza, 50 g greipfrūta, 50 g apelsīna, salāti, 60 g kazas siera. Mērce: meža aveņu medus, balzamiko etiķis.

 

Kā gatavot?

Cukuru kausē kopā ar medu, līdz sāk veidoties aromātiska karamele. Tad pievieno sodu, nedaudz izmaisa un lej metāla paplātē uz pergamenta. Ļauj atdzist 1 – 1,5 stundas. Augļus sagriež un sajauc ar salātu lapiņām. Pievieno kazas sieru. Gatavojot mērci, medum piejauc klāt balzametiķi. Mērci lej atsevišķā traukā.

 

Gatavoja restorāna “Esplanāde” šefpavārs Ģirts Lejiņš

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+