Mobilā versija
+5.9°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
23. jūnijs, 2014
Drukāt

Vasaras lapu salāti ar ceptu Ķimeņu sieru un dārzeņiem 


Foto - Anda KrauzeFoto - Anda Krauze

400 g ķimeņu siera, 300 g lapu salātu, svaigie dārzeņi (pēc izvēles), 1 ola, 2 ēdamkarotes miltu, rīvmaize, 1 tējkarote sinepju, cukurs (pēc garšas), 2 ēdamkarotes balzametiķa, 150 ml olīveļļas.

Sieru sagriež nelielos gabaliņos, apviļā miltos, tad sakultā olā un rīvmaizē. Otrais panējums — olā un atkal rīvmaizē. Liek fritēt lielā eļļas daudzumā, līdz siers kļūst zeltaini brūns.

Sinepes, cukuru un balzametiķi sakuļ, pakāpeniski pievieno olīveļļu, līdz sabiezē. Salātu lapas un dārzeņus sagriež nelielos gabaliņos, pievieno sāli un piparus, pārlej ar mērci. Pasniedz ar siltu sieru.

Gatavoja restorāna “Le Dome” virspavārs Roberts Abrams

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+