Mobilā versija
+5.9°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
18. augusts, 2014
Drukāt

Vasaras salāti ziemai (9)

Foto - Dievietei.lvFoto - Dievietei.lv

Šīs receptes dārzeņi ir kraukšķīgi, marināde tāda, ka jākaujas, kurš pirmais paspēs izdzert, par sīpoliem notiek kautiņš.

Sterilā burciņas (1litrs) dibenā liekam 3 – 4 diļļu un pētersīļu (zaļumu) zariņus, 1 pārgrieztu ķiploka daiviņu, ja vēlaties, varat ielikt rūgtā pipara gredzenus, 1 vidēja lieluma sīpolu sagrieztu gredzenos, 1 saldo piparu sagrieztu salmiņos (krāsu dažādībai ņemu dzelteno vai oranžo), tad sagrieztus gurķus, bet ne plānas šķēlēs, un tomātus (vēlams ņemt cietus, gaļainus, labi nogatavojušos, tādus, kuri neizšķīdīs un nepārvērtīsies putrā). Dārzeņus liek blīvi, mazliet piespiežot. Virsū liek 4 – 5 smaržīgos piparus, 2 krustnagliņas, 2 – 3 lauru lapiņas.

Gatavojam marinādi: uz 2 litriem ūdens vajag pusi glāzes (250 gr) cukura, 3 ēdamkarotes sāls bez kaudzītes, kad ūdens uzvārīsies, ielej 150 gr 9% etiķa un marinādi uzreiz lej burciņā (ar šo marinādes daudzumu var apliet 4 – 5 litra burkas).

Tad no uzvārīšanās brīža burkas pasterizē 7 – 8 min un uzreiz aizvalcē. Ziemā, pie pasniegšanas, marinādi nolej atsevišķā traukā, dārzeņus (bez garšvielām) izliek salātu traukā un aplej ar augu eļļu pēc garšas.

dievietei_logo

Pievienot komentāru

Komentāri (9)

  1. Kādā temperatūrā sterilizēt ?

  2. Es domā tāpat kā cukuriņš , bet cukuriņš domā ka tā ir pareizi !!! Beidzot mēs tikām skaidrībā.

  3. Cik es saprotu tad domāta glāze 250gr(glāzes tilpums no vecajām padomju laiku glāzēm) un tad no tās nēm pusi,tātad 125gr.
    Ja kļūdos labojiet,ar cieņu.

  4. Es sapratu visu, kas rakstīts receptē! Kustiniet smadzenes !!!

  5. Pus glāze 250 g .? Nesaprotu ……

  6. nu pielieciet vēl klāt želantīnu, lai ir stingrs viss, tad arī marināde būs apēdama.

  7. kraukšķīgi tomāti – tas liek pasmaidīt

  8. izklausās labi, bet ar cukuru nav skaidrības.

  9. Izskaidrojiet, kā var būt puse glāzes 250 g cukura?

Draugiem Facebook Twitter Google+