Mobilā versija
+7.0°C
Sarmīte, Tabita
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
28. jūlijs, 2015
Drukāt

Vasarīgi melleņu kēksiņi ar drumstalām

Foto: FotoliaFoto: Fotolia
Sastāvdaļas

Kēksiem
2 1/2 glāzes kviešu miltu
3/4 glāzes cukura
2 tk. cepamā pulvera
1/2 tk. sodas
1/4 tk. sāls
viena citrona miza
1 liela ola, viegli sakulta
1 glāze paniņu
1/2 glāze olīveļļas vai rapšu eļļas
1 tk. vaniļas ekstrakta
1 1/2-2 glāzes svaigu vai saldētu melleņu

Drumstalām
1/2 glāze miltu
1/4 glāze brūnā cukura
1 tk. kanēļa
1-2 ēd.k. olīveļļas vai sviesta

Gatavošana

Kēksiem

Uzsilda cepeškrāsni līdz 190 grādiem, novieto cepamrežģi vidējā pozīcijā. Kēksiņu plāti izklāj ar papīra formiņām, vai arī ieziež ar sviestu / eļļu.

Lielā bļodā sajauc olu, paniņas, eļļu un vaniļas ekstraktu.

Citā lielā bļodā sajauc miltus, cukuru, cepampulveri, sodu, sāli un citrona miziņu, maigi iemaisa ogas.

Pievieno olu, paniņu un eļļas maisījumu, visu viegli sajauc.

Kēksu formiņas pilda gandrīz līdz malām.

Drumstalām

Sajauc miltus, cukuru un kanēli, ar rokām iemaisa olīveļļu vai sviestu, kamēr veidojas drumstalas. Iespējams, vajadzēs tikai pāris tējkarotes.

Uzbārsta drumstalas katram kēksiņam.

Cep, kamēr vidū iedurts sērkociņš paliek sauss, – apmēram 20-25 minūtes. Atstāj atdzist pie atvērtām plīts durvīm.

Sagatavots pēc spinachtiger.com

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+