Mobilā versija
+5.2°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
21. jūlijs, 2016
Drukāt

Vasarīgie salāti ar zemenēm, vistu un medus-citrusu mērcīti

Foto - Justīne un Monika, Divi10.comFoto - Justīne un Monika, Divi10.com
Sastāvdaļas

2 lielas saujas spinātu
3 gab. Trikata Sniega bumbas ar burkāniem
4-6 zemenes
1 laims
1 maza vistas krūtiņa
1/2 sarkanā sīpola
2 tējk. medus
olīveļļa
1 ēd.k. magoņu sēklu
1 tējk. Balsamico
sāls un pipari

1. Gatavo vistas marinādi: Trauciņā samaisi 1 tējk. šķidra medus ar 1/2 laima sulas un 1 tējk. Balsamico. Pievieno vistai un atstāj marinēties vismaz 30 minūtes.
2. Tikmēr sagriez zemenes un sīpolu.
3. Gatavo salātu mērci: 1 tējk. šķidra medus samaisi ar 1/2 laima sulas, 1 ēd.k. eļļas un pievieno magoņu sēklas.
4. Pannā liec cepties marinēto vistu. Cepšanās laikā vistai pievieno sāli un piparus pēc garšas. Kad gatava un atdzisusi, sagriez rupjās šķēlēs.
5. Traukā kārto spinātus ar zemenēm un sīpoliem, pārlej pāri salātu mērcīti. Tad visam uzbirdini Sniega bumbas un virsū kārto vistas šķēlītes.
6. Baudi kā vieglu un vasarīgu maltīti karstā dienā.

Padoms: siltā laikā vista noteikti garšos daudz labāk, ja to pagatavos ārā uz grila.

Recepšu un fotogrāfiju autores: Justīne un Monika, Divi10.com

Foto - Justīne un Monika, Divi10.comFoto - Justīne un Monika, Divi10.com

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+