Mobilā versija
-1.1°C
Niklāvs, Nikola, Nikolajs, Niks
Otrdiena, 6. decembris, 2016
6. maijs, 2014
Drukāt

Vasaru gaidot: mutē kūstoša zemeņu pīrāga recepte (1)

Foto - ShutterstockFoto - Shutterstock

Nepieciešams

Mīklai: milti – 400 g, margarīns – 250 g, skābais krējums – 100 g, olas dzeltenumi – 3-4 g, cukurs – 100 g, citronskābe – 0,5 tējkarotes, soda – 1 tējkarote.

Pildījumam: zemenes (svaigas vai saldētas) – 300 g, cukurs – 150 g, jēli olas baltumi – 3-4 gab.

Pagatavošana

Margarīnu sagriež gabaliņos, samaisa ar izsijātiem miltiem, pieber sodu un citronskābi, pievieno olas dzeltenumus, cukuru, krējumu.

Maisa, kamēr izveidojas vienmērīga mīkla.

Mīklu izrullē 2-3 centimetru biezumā, ieklāj ar sviestu ieziestā pannā, sadursta ar dakšiņu un liek cepeškrāsnī uz 20-25 minūtēm, kamēr virsiņa kļūst zeltaini brūna.

Pa to laiku sakuļ olas baltumus līdz cietām putām, pēc tam, pakāpeniski pievienojot cukuru, kuļ, līdz tas pilnībā izšķīdis – jāiznāk biezam krēmam.

Sakulto olbaltumu samaisa ar zemenēm, kas pārgrieztas uz pusēm, ar šo maisījumu pārklāj jau gatavo pamatni.

Apziesto pīrāgu liek cepeškrāsnī vēl uz 10-15 minūtēm. Vasarīgs zemeņu pīrāgs gatavs!

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. Uz cik gradiem liek cepeskrasni?

Draugiem Facebook Twitter Google+