Mobilā versija
-0.3°C
Meta, Sniedze
Piektdiena, 2. decembris, 2016
17. decembris, 2015
Drukāt

Vecmāmiņas receptes veiksmes stāsts. Saruna ar Lindu Sīlīti, kas gatavo īpašas nūdeles

Foto - Valdis SemjonovsFoto - Valdis Semjonovs
Padomi

• Nūdeles vāra verdošā sālsūdenī uz vidējas liesmas. Lai tām būtu kur izvērsties, jālej divreiz vairāk ūdens.

• Smalkās olu nūdeles ir gatavas pēc 2–3 minūtēm, bet platajām vajag 5–6 minūtes. Svarīgi nepārvārīt! Labāk, lai tās ir nedaudz cietākas nekā izšķīdušas.

• Kad nūdeles gatavas un nokāstas, tām pievieno eļļu vai sviestu, lai būtu spīdīgas un garšīgākas.

• Nūdeles labi sader kopā ar rīvētu cieto sieru, tomātu un baziliku, vistu un sēnēm.

• Nevajadzētu aizmirst, ka nūdeles ir lieliska salātu sastāvdaļa, piemēram, tām pievieno tomātus, pesto mērci, olīvas, apslaka ar olīveļļu un uzrīvē sieru.

Senais priekšstats, ka latvieši ir kartupeļu, nevis makaronu ēdāji, ne vienmēr atbilst patiesībai. Šā produkta gatavošana padodas ne tikai itāliešiem. LINDAS SĪLĪTES uzņēmuma “EkoMako” olu nūdeles veikalu plauktos parasti ilgi nestāv.

 

Garšu dažādība

Ražotnē Amatciemā top vairāku veidu nūdeles. Smalkās piemērotas piena zupām, vistas buljoniem un vokēdieniem, bet platās atliek tikai izvārīt un uzkaisīt sieru vai pasniegt ar visdažādākajām piedevām.

Līdztekus klasiskajām tiek piedāvātas arī ar spinātiem, tomātiem, baziliku un papriku bagātinātas nūdeles. Lindai pašai vislabāk garšo zaļās spinātu nūdeles. Viņa atzīst, ka pircēju vēlmes gan ne vienmēr var prognozēt. Reizēm tirdziņos prasa tikai klasiskās nūdeles, citkārt – ar dažādām garšām.

Vairāku gadu garumā liela interese bijusi par nūdelēm ar kurkumu un citām Austrumu garšvielām. Pirms Ziemassvētkiem plānots piedāvāt saldās nūdeles ar kanēli un mellenēm.

Kā jau var nojaust pēc uzņēmuma nosaukuma, te ražo arī bioloģiski sertificētus produktus – gan olu, gan pilngraudu nūdeles, kas ir šķiedrvielām bagātākas, un tās labprāt izvēlas aktīva un veselīga dzīvesveida piekritēji.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+