Mobilā versija
+4.7°C
Guna, Judīte
Sestdiena, 10. decembris, 2016
14. jūlijs, 2014
Drukāt

Veģetārā aukstā biešu zupa

Foto - Aija GeidaFoto - Aija Geida

(6 porcijas)

• 4 bietes

• 1,5 l kefīra

• Garš gurķis

• 150 g svaigā siera

• Sīpols

• 4 ēdamkarotes sakapātu diļļu

• 2 ēdamkarotes citrona sulas

• ½–1 tējkarote sāls

• ⅓–½ tējkarotes maltu melno piparu

Bietes nomazgā, ietin folijā un cep cepeškrāsnī +200 °C aptuveni 50 minūtes, kamēr mīkstas. Tad atdzesē, nomizo un sarīvē uz rupjas rīves. Pievieno nomizotu un smalki sagrieztu gurķi, mazos kubiciņos sadalītu svaigo sieru (pikantākai garšai var izmantot fetas sieru), smalki sakapātu sīpolu, sāli, maltus melnos piparus, dilles un citrona sulu. Samaisa, pielej kefīru un ļauj ledusskapī atdzesēties. Ļoti aromātiska zupa, folijā izsutinātās bietes dod košu krāsu un labu garšu. Vēl viens variants – visas sastāvdaļas, izņemot svaigo sieru, sablendē un pasniedz atdzesētu, pārkaisītu ar svaigo sieru.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+