Mobilā versija
+5.2°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
25. marts, 2014
Drukāt

Veģetārais burgers no pašceptas maizes – gardi un arī veselīgi

Foto - Anda KrauzeFoto - Anda Krauze

Uztura speciālisti mūs pūlas atturēt no tradicionālo burgeru baudīšanas, apgalvojot, ka tajos nav nekā veselīga. Bet šo ēdienu taču var pagatavot arī no pašceptas maizes, pildīt ar svaigiem dārzeņiem, kvalitatīvu gaļu, dažādiem sieriem, pašu gatavotu majonēzi un tomātu mērci, lietojot pēc iespējas mazāk taukvielu, kā to dara omulīgajā kafejnīcā “Kā bildināt nāriņu” Rīgā līdzās Latvijas Universitātei. Taču te dabūjami ne tikai desmit veidu burgeri, bet arī zupas un makaronu ēdieni. To visu gatavo šefpavāri Eduards Fatjanovs un Filips Petrenko. Makaronu ēdienu klāstu jau tuvākajā laikā vēl vairāk paplašinās un būs jauns pakalpojums – sastāvdaļas savam burgeram izvēlies pats, stāsta viesmīle bārmene Anna Kugele. 
Kā tad labāk bildināt nāriņu? Pasniedzot rumu. Tāda atbilde sniegta kādā senā pirātu dziesmā. Arī kafejnīcā “Kā bildināt nāriņu” ik pa laikam notiek ruma vakari, kad viesi kavējas pārdomās par šo izslavēto dzērienu un bauda kokteiļus ar rumu.

Veģetārais burgers


SASTĀVDAĻAS

Hamburgera maizīte, pesto mērce, krējums, Čedaras siers, romiešu salāti, svaigs tomāts, saulē kaltēti tomāti, Filadelfijas siers. Veģetārajai kotletei: paprika, pupiņu maisījums, sēnes, sīpoli.

KĀ GATAVOT?

Vispirms pagatavo dārzeņu kotleti – apceptam sīpolam un sēnēm pievieno smalki sakapātu papriku un samaltas, novārītas pupiņas. No šīs masas veido kotleti, ko apcep no abām pusēm. Liek uz pusēm pārgrieztā hamburgera maizītē, virsū – Čedaras siera šķēli, romiešu salātus, svaiga tomāta šķēli, pesto, kam pievienots krējums, saulē kaltētus tomātus un Filadelfijas sieru.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+