Praktiski
Receptes

Veģetārais grils – veselīga alternatīva Jāņu šašlikam 16

Foto – edalite.ru

Sastāvdaļas – kabači, baklažāni, tomāts, paprika, sīpoli, šampinjoni, ķiploki, svaiga citrona sula, olīveļļa, sāls, pipari, kaltēts baziliks.

Pagatavošana.

Visus dārzeņus nomazgā. Baklažānus un kabačus sagriež ripiņās, ne biezākās par 1 cm. Baklažānus liek sālītā ūdenī, lai noņemtu rūgtumu.

Tomātus un sīpolu sagriež četrās daļās.

No paprikas izņem sēkliņas un sagriež četrās daļās un tās vēl uz pusēm.

Visus dārzeņus un šampinjonus, izņemot tomātus, izliek lielā traukā. Sāla, piparo un aplej ar olīveļļu, samaisa. Pievieno sausu baziliku, samaisa. Atstāj uz 1015 minūtēm.

Apber tomātus ar sāli.

Liek dārzeņus un sēnes uz iesmiem. Gatavo 1520 minūtes, mainot puses.

Kamēr gatavojas dārzeņi, mazos gabaliņos sagriež ķiploku. Kad dārzeņi gatavi, apber ar ķiplokiem un apslaka ar citrona sulu.

LA.lv