Veģetārais sautējums 0

Arhibīskapa Zbigņeva Stankeviča pavārs Sandijs Volinskis turpina iepazīstināt ar gavēņa laika receptēm. 
Šoreiz – sātīgs sautējums bez gaļas, ar kuru var gan labi paēst pusdienas, gan uzņemt veselībai nepieciešamās olbaltumvielas. Ēdienu bagātina tam pievienotās ķirbju sēklas, kas tagad, pavasarī, ir arī labs cinka un dzelzs avots.


Reklāma
Reklāma

 

Kartupeļu, lēcu un pupiņu sautējums

Kokteilis
“Man ir lauzta kāja un deguns, pārsista piere, pamatīgs smadzeņu satricinājums…” Horens Stalbe Dobelē nežēlīgi piekauts 33
Putinam draud briesmas, par kurām pagaidām zina tikai nedaudzi 15
Mājas
12 senlatviešu ticējumi par Jurģu dienu: kāda šī diena, tāda visa vasara? 25
Lasīt citas ziņas

Pieci lieli kartupeļi, 200 g pelēko lēcu, viens paliels burkāns, divas mazās kārbiņas konservēto pupiņu (brūnās), ķirbju sēklas
.

Katlā ielej aptuveni pusotru litru ūdens un uzvāra. Kartupeļus sagriež mazo kubiņos, ieber ūdenī un vāra aptuveni desmit minūtes. Pēc tam pievieno lēcas un ripiņās sagrieztus burkānus. Vāra, līdz visi dārzeņi mīksti. Beigās ieber noskalotas konservētās pupiņas un pēc garšas pieber sāli. Lai sautējums būtu vēl sātīgāks, tam var pievienot aptuveni 100 ml saldā krējuma. Pasniedz ar apgrauzdētām ķirbju sēklām.

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.