Mobilā versija
-2.0°C
Voldemārs, Valdemārs, Valdis
Svētdiena, 11. decembris, 2016
25. februāris, 2013
Drukāt

Ventas asaris sāls garozā

Foto-Anda KrauzeFoto-Anda Krauze

Sastāvdaļas: (2 personām) 2 asari, 600 g sāls, 6 olu baltumi, 30 g zivju mērces, 20 g eļļas, 30 g šalotes sīpolu, 40 g selerijas kāta, 20 g eļļas, 30 g citrona, melnie pipari.

 

Kā gatavot?

Asarim izņem iekšas un izgriež žaunas, noskalo, nosusina papīra salvetē. Uzkaisa piparus, uzlej zivju mērci. Selerijas kātu sagriež stienīšos, šalotes sīpolus – daiviņās, citronu – šķēlītēs, un liek asariem vēderā.

Olas baltumus sakuļ stingrās putās, pievieno sāli un maisa, līdz izveidojas viendabīga masa.

Uz cepešpannas uzklāj cepamo papīru, uzliek sāls masu un izkārto asarus, virsū liek sāls masu, līdz abi ir noklāti.

Cep 20 – 25 minūtes +190 °C karstā cepeškrāsnī.

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+