Mobilā versija
+5.2°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
1. augusts, 2014
Drukāt

Aveņu ievārījums ar veselām ogām (1)

avenes2

“Reiz ēdu aveņu ievārījumu, kurā bija veselas avenes. Kā to var dabūt gatavu? Man avenes izjūk jau vārīšanas sākumā.” VINETA Mellužos

Lai pagatavotu aveņu (vai citu ogu) ievārījumu, kurā ogas būtu veselas, nevis izjukušas, ir mazliet jāpiepūlas un jāapbruņojas ar pacietību, jo tas ir divu dienu darbs. Vakarā platā pannā vai katlā kārtām liek avenes un cukuru proporcijā 1 : 1 (patiesībā cukura vajag vairāk, jo ievārījumu vāra vien dažas minūtes). Ļauj nakti ievilkties. No rīta ievārījumu nemaisot vāra 4–5 minūtes. Uzmanīgi noņem putas un ievārījumu sapilda tīrās burkās. Ja iegādātas vai salasītas veselas, stingras ogas, izdodas patiešām gards ievārījums, kurā katra avenīte baudāma atsevišķi.

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. Principā pareizi, bet es atšķirībā no receptes -es pirmo reizi tikai uzvāru, līdz viss cukurs izšķīst un atļauju 1 diennakti tām ogām katlā pastāvēt un tad nākošajā dienā vāru tās 5min vai nedaudz vairāk.

Draugiem Facebook Twitter Google+