Mobilā versija
+0.4°C
Guna, Judīte
Sestdiena, 10. decembris, 2016
21. maijs, 2014
Drukāt

Veselīgā ķirbju maizīte


Foto - Aija GeidaFoto - Aija Geida

• 200 g svaiga ķirbja

• 350 g kviešu miltu

• 80 g brūnā cukura

• 3 ēdamkarotes sviesta

• 150 ml ūdens

• 2 ēdamkarotes kviešu kliju

• 2,5 tējkarotes cepamā pulvera

• ½ tējkarotes sāls

• ½ tējkarotes malta muskatrieksta

• ½ tējkarotes malta kanēļa

• Ēdamkarote citrona sulas

• 120 g rozīņu

Ķirbi sagriež mazos gabaliņos, liek pannā, pievieno dažas ēdamkarotes ūdens un sutina, kamēr tas izšķīst un kļūst par biezeni. Izsijā miltus un pieber klijas, cepamo pulveri, sāli un garšvielas. Katlā uzvāra ūdeni, pievieno cukuru, rozīnes, sviestu un citrona sulu un 10 minūtes atdzesē. Šķidrajai masai liek klāt ķirbju biezeni, to pievieno miltu maisījumam, samaisa un cep +170 °C aptuveni 40 minūtes.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+