Mobilā versija
-3.8°C
Antonija, Anta, Dzirkstīte
Trešdiena, 7. decembris, 2016
23. jūlijs, 2012
Drukāt

Veselīga zupa vasarai

Foto - Gvido KajonsFoto - Gvido Kajons

Vasaras karstajās dienās Sandijs Volinskis, Rīgas arhibīskapa Zbigņeva Stankeviča pavārs, iesaka baudīt vitamīniem bagātu auksto zupu, ko pamatā gatavo no skābenēm, spinātiem un kefīra vai paniņām. Šo ēdienu ērti un ātri var pagatavot arī piknikā. 


 

Lai gan zupa labi saderētu ar olu, redīsiem, vārītas vistas filejas vai desas gabaliņiem, tomēr Sandijs iesaka ar papildu sastāvdaļām neaizrauties, jo pretējā gadījumā sanāks šķidrs rasols. “Jo sastāvdaļu mazāk un vienkāršākas, jo labāk tās var izgaršot. Turklāt tai patiešām jābūt īstai zupai,” teic Sandijs.

 

RECEPTE

Skābeņu – spinātu zupa (4 personām)

Aptuveni 100 g skābeņu, 100 g spinātu, 50 g diļļu, 50 g loku, viens divi svaigi lauku gurķīši, litrs kefīra vai paniņu, litrs ūdens, nedaudz sinepju (lai gan Sandijs izmanto krievu sinepes, tās var būt jebkuras citas), sāls, cukurs

Izvārītam un atdzesētam ūdenim (var izmantot arī avota ūdeni) pievieno kefīru vai paniņas, divas tējkarotes sinepju, sāli un cukuru pēc garšas. Kārtīgi samaisa, bet pēc tam šķidrajā zupā pēc iespējas mazākos gabaliņos ieplūkā skābenes un spinātus. Pievieno ripiņās sagrieztu gurķi, smalki sagrieztas dilles un lociņus, samaisa, un vasaras zupa gatava.

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+