Foto – Gvido Kajons

Veselīga zupa vasarai 0

Vasaras karstajās dienās Sandijs Volinskis, Rīgas arhibīskapa Zbigņeva Stankeviča pavārs, iesaka baudīt vitamīniem bagātu auksto zupu, ko pamatā gatavo no skābenēm, spinātiem un kefīra vai paniņām. Šo ēdienu ērti un ātri var pagatavot arī piknikā. 


Reklāma
Reklāma

 

“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa.” Vai varētu aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri? 400
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
Māte ar šausmām atklāj, ka jaundzimušais bērns, par kuru viņa rūpējās slimnīcā, nav viņas bērns 19
Lasīt citas ziņas

Lai gan zupa labi saderētu ar olu, redīsiem, vārītas vistas filejas vai desas gabaliņiem, tomēr Sandijs iesaka ar papildu sastāvdaļām neaizrauties, jo pretējā gadījumā sanāks šķidrs rasols. “Jo sastāvdaļu mazāk un vienkāršākas, jo labāk tās var izgaršot. Turklāt tai patiešām jābūt īstai zupai,” teic Sandijs.

 

RECEPTE

Skābeņu – spinātu zupa (4 personām)

Aptuveni 100 g skābeņu, 100 g spinātu, 50 g diļļu, 50 g loku, viens divi svaigi lauku gurķīši, litrs kefīra vai paniņu, litrs ūdens, nedaudz sinepju (lai gan Sandijs izmanto krievu sinepes, tās var būt jebkuras citas), sāls, cukurs

CITI ŠOBRĪD LASA

Izvārītam un atdzesētam ūdenim (var izmantot arī avota ūdeni) pievieno kefīru vai paniņas, divas tējkarotes sinepju, sāli un cukuru pēc garšas. Kārtīgi samaisa, bet pēc tam šķidrajā zupā pēc iespējas mazākos gabaliņos ieplūkā skābenes un spinātus. Pievieno ripiņās sagrieztu gurķi, smalki sagrieztas dilles un lociņus, samaisa, un vasaras zupa gatava.

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.