Veselīgākas pankūkas
 0

Elīna Hermansone, Laikmetīgās mākslas centra projektu koordinatore, brīvdienu rītos cep pankūkas no auzu vai griķu miltiem. Tās garšo visai ģimenei un ir daudz veselīgākas par kviešu miltu pankūkām. 


Reklāma
Reklāma

 

Mistika: pie Ukrainas robežas atvēries milzīgs krāteris, ko dēvē par “portālu uz pazemes pasauli” 32
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 30
Putins ir izmēģinājis jaunu “superieroci”, kādu pasaule “vēl nav redzējusi” 154
Lasīt citas ziņas

Šādas alternatīvo miltu pankūkas būtu ieteicamas arī gados vecākiem cilvēkiem, jo balto miltu izstrādājumos nekā veselīga un organismam nepieciešama vairs nav atlicis.

Ja tomēr ar griķu vai auzu miltiem gatavotās pankūkas pirmajā mirklī garšo pārāk neparasti, lai pie tām pierastu pamazām, var jaukt klāt arī miltus – pusi kviešu, pusi – griķu vai auzu.

 

Griķu pankūkas

CITI ŠOBRĪD LASA

200 g griķu miltu, aptuveni glāze piena un glāze ūdens, divas olas, sāls

Bļodā ielej ūdeni un iesijā griķu miltus.

Samaisa viendabīgā putriņā un uz divām līdz astoņām stundām ievieto ledusskapī. Pēc tam masai pievieno olas un pavisam nedaudz piena. Gatavojot mīklu, jāraugās, lai tā nesanāktu pārāk šķidra vai bieza. Cep sakarsētā eļļā.

Var ēst ar ievārījumu, taču vislabāk pankūkas pasniegt ar kādu sāļo piedevu – dārzeņu salātiem, apceptu, smalki sagrieztu šķiņķi vai sēņu mērci.

Griķu pankūkas lieliski garšos arī ar dažādiem pildījumiem.

 

Auzu pankūkas

Aptuveni 200 g auzu miltu, glāze piena, divas olas, cukurs, sāls, kanēlis, tējkarote cepamā pulvera

Miltus sajauc ar cukuru, sāli, kanēli un cepamo pulveri. Sakuļ pienu ar olām un iejauc sausajā maisījumā. Cep sakarsētā eļļā.

Pasniedz ar medu, ievārījumu vai cukura sīrupu.

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.