Praktiski
Receptes

Veselīgās konfektes ar rozīnēm 0

Foto – Matīss Markovskis

Sastāvdaļas
40 g rozīņu vai citu žāvētu augļu
citrona sula vai cita skāba sula
ēdamkarote melases vai iesala ekstrakta
ap 150 ml miltu (daudzums kopā): pamatā ir kokosriekstu milti, klāt pēc izvēles: ķirbja sēklu, kastaņu, topinambūru, mandeļu milti
jebkuri rieksti (samalti)
garšvielas pēc vēlēšanās (es pievienoju vaniļu un rumu)
20 g tumšās šokolādes

Pagatavošana.
Rozīnes noskalo un nosusina. Pievieno citrona sulu un melasi. Ar blenderi visu samaļ viendabīgā masā. Tai pievieno miltus – pēc iespējas un patikas – brīvi izvēlētās proporcijās. Visvairāk lai ir kokosriekstu miltu, pārējie ir garšai un uzturvērtībai. Pieliek samaltus riekstus. Visu samaisa, līdz masa kļūst bieza, veidojama.
Izveido batoniņus (līdzīgus gatavajiem šokolādes batoniņiem vai mazākus – kā šokolādes konfektes), ievieto saldētavā uz 30 minūtēm, kamēr sastingst.
Ūdens peldē izkausē šokolādi, ar to pārklāj stingros batoniņus.
Var pievienot dažādas garšvielas, piemēram, kardamonu, ingveru vai tonkas pupiņu. Var iejaukt dažādus superfūdus – kakao vai makas saknes pulveri, kā arī jebkādu augļu, ogu vai saldu dārzeņu pulveri.

LA.lv