Veselīgs našķis
 – smiltsērkšķu želeja 2

Patērētāji aizvien vairāk iecienījuši smiltsērkšķu želeju, jo ražotāji specifisko ogu garšu prot papildināt ar dažādām garšām.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
“Man ir lauzta kāja un deguns, pārsista piere, pamatīgs smadzeņu satricinājums…” Horens Stalbe Dobelē nežēlīgi piekauts 33
Putinam draud briesmas, par kurām pagaidām zina tikai nedaudzi 15
Mājas
12 senlatviešu ticējumi par Jurģu dienu: kāda šī diena, tāda visa vasara? 25
Lasīt citas ziņas

Smiltsērkšķu audzētājs un pārstrādātājs Inārs Malderis šīm ogām mēdz pievienot dzērvenes, bumbierus, ķirbjus, mellenes, brūklenes, zemenes un pīlādžus. Ja ogas vai augļi lieli, tos pirms vārīšanas vēlams sablendēt. No ķirbja vislabāk izspiest sulu. Ja gribas, lai dominē smiltsērkšķu garša, 1,5 kg smiltsērkšķiem ņem 0,5 kg citu augļu vai ogu. Sākumā 200 g cukura sajauc ar 40 g pektīna, to pievieno augļu sulai, nepārtraukti maisot, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, tad pieber vēl 800 g cukura, 3–5 minūtes pavāra, un želeja gatava.

Foto – Valdis Semjonovs
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.