Mobilā versija
Brīdinājums -0.9°C
Guna, Judīte
Sestdiena, 10. decembris, 2016
14. augusts, 2015
Drukāt

Vidusjūras dārzeņu mērce ar olīvām. Piestāv rīsiem un makaroniem!

Foto - FotoliaFoto - Fotolia
Sastāvdaļas

1 sīpols
2 daiviņas ķiploka
500 g cukīni
1 baklažāns
1 zaļā paprika
1 dzeltenā paprika
2 ēdamkarotes olīveļļas
500 g tomātu
1 l dārzeņu buljona
1 ēdamkarote Provansas
garšaugu
Sāls
Pipari
50 g zaļo olīvu bez kauliņiem
Gatavošanas laiks: apm. 25 minūtes
(jāparedz arī laiks vārīšanai)
Katrā porcijā apm. 145 kcal/609 kJ
6 g olbaltumvielu, 7 g tauku,
13 g ogļhidrātu

Pagatavošana
1. Sīpolu un ķiploka daiviņas notīra un sakapā. Cukīni, baklažānu un papriku nomazgā, notīra, paprikai izņem serdi un sēklas. Cukīni sagriež ripiņās, baklažānu un papriku sagriež gabaliņos. Pannā uzkarsē olīveļļu, apcep sīpolu un ķiploku. Apmēram četras minūtes apcep arī cukīni, baklažānu un papriku.

2. Pa to laiku tomātus iegriež krusteniski, blanšē verdošā ūdenī, pārliek ledusaukstā ūdenī, nomizo un sakapā. Kopā ar dārzeņu buljonu tomātus liek pannā, iemaisa Provansas garšaugus un uz vidēji lielas liesmas apmaisot turpina vārīt apmēram 30 minūtes, līdz mērce iegūst biezāku konsistenci. Pēc garšas pievieno
sāli un piparus. Olīvas sagriež gredzenos un iemaisa mērcē.

PADOMS
Šī garšīgā Vidusjūras dārzeņu mērce sader ar visiem makaronu veidiem, kā arī ar rīsiem un polentu. Pēc patikas var veidot dažādas kombinācijas, pievienojot
arī sēnes vai gaļas gabaliņus.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+