Foto – Fotolia

Vidusjūras dārzeņu mērce ar olīvām. Piestāv rīsiem un makaroniem! 0

Pagatavošana
1. Sīpolu un ķiploka daiviņas notīra un sakapā. Cukīni, baklažānu un papriku nomazgā, notīra, paprikai izņem serdi un sēklas. Cukīni sagriež ripiņās, baklažānu un papriku sagriež gabaliņos. Pannā uzkarsē olīveļļu, apcep sīpolu un ķiploku. Apmēram četras minūtes apcep arī cukīni, baklažānu un papriku.

Reklāma
Reklāma
Veselam
8 veidi, kā bērnu izaudzināt par potenciālo psihoterapeita pacientu 13
Jau rīt Krievijas raķetes var lidot uz jebkuru valsti. Zelenskis par iespējamiem draudiem Eiropai
Kokteilis
FOTO. Ieva Brante demonstrē lielisku veidu, kā parādīt krāpniekiem viņu īsto vietu
Lasīt citas ziņas

2. Pa to laiku tomātus iegriež krusteniski, blanšē verdošā ūdenī, pārliek ledusaukstā ūdenī, nomizo un sakapā. Kopā ar dārzeņu buljonu tomātus liek pannā, iemaisa Provansas garšaugus un uz vidēji lielas liesmas apmaisot turpina vārīt apmēram 30 minūtes, līdz mērce iegūst biezāku konsistenci. Pēc garšas pievieno
sāli un piparus. Olīvas sagriež gredzenos un iemaisa mērcē.

PADOMS
Šī garšīgā Vidusjūras dārzeņu mērce sader ar visiem makaronu veidiem, kā arī ar rīsiem un polentu. Pēc patikas var veidot dažādas kombinācijas, pievienojot
arī sēnes vai gaļas gabaliņus.