Praktiski
Receptes

Vienkāršas receptes saldējuma pagatavošanai mājās 16

Foto-Fotolia

Piena saldējumam būtu jāsastāv tikai no dzīvnieku taukiem, augu tauku klātbūtne norāda uz to, ka šo produktu kvalitāte nav labākā, jo augu taukos ir paaugstināta transtaukskābju koncentrācija, kam piemīt negatīva ietekme uz cilvēka organismu – tās paaugstina holesterīna līmeni.

Papildu patīkami saldai garšai saldējumā ir vēl daudz laba, piemēram, piena saldējumā ir tādas minerālvielas kā kalcijs, A un D vitamīni. Dienā viens saldējums nenāks par ļaunu, ja vien tas netiek ēsts katru dienu un ja to atļauj veselības stāvoklis. Atcerieties, ka saldējums ir našķis, un našķi katru dienu nav jāēd ne pieaugušajiem, ne bērniem, tāpēc saglabājiet mērenības sajūtu arī vasaras karstākajās dienās!

Gatavojot saldējumu mājās, vērts pievērst uzmanību, cik daudz un vai vispār nepieciešams tam pievienot cukuru. Labs padoms, kā iztikt bez papildus cukura, – saldējumam pievienot dabīgās ogas un augļus, piemēram, banānus, jo tad nepieciešamais saldums nāks no tiem. Šāds saldējums ir burvīga un veselīga alternatīva veikalā pirktajam. Turklāt atšķirībā no veikalā pirktā saldējuma to var ēst kaut vai katru dienu, piemēram, launagā, kad gribas kādu gardumu. Protams, ievērojot mērenību.

Kokosa piena un mango saldējums ar šokolādes cepumiem
Pagatavošanas laiks: 65 minūtes
Paredzēts 1 litrs saldējuma

Sastāvdaļas
Saldēts mango 800 g
Kokosa piens 400 ml
Braunija cepumi 100 g

Zemeņu, banānu un biezpiena saldējums
Sastāvdaļas
Saldētas zemenes ar banāniem 800 g
Biezpiens 400 g

Pagatavošana
Visas sastāvdaļas sablendē blenderī (saldētās ogas un augļi nav jāatsaldē) un liek atkal saldēt uz stundu. Pasniedz vafeļu konusiņos.

LA.lv