Mobilā versija
-2.4°C
Baiba, Barbara, Barba
Svētdiena, 4. decembris, 2016
26. maijs, 2014
Drukāt

Vienkārši pagatavojams pašmāju saldējums
 (4)

Foto: AIja GeidaFoto: AIja Geida

Sastāvdaļas

* 6 labas lauku olas

* 0,5 l saldā krējuma vai pabieza lauku skābā krējuma

* nedaudz cukura

* zemenes, avenes, āboli vai banāni, vai vaniļas cukurs (pēc izvēles)

PAGATAVOŠANA

“Olu dzeltenumus uzmanīgi atdala no baltumiem. Ābolus sarīvē, ja citi augļi vai ogas – sablendē. Dzeltenumus sakuļ, pievieno augļus vai ogas (no augļu vai ogu piedevas ir atkarīgs, kāda garša būs saldējumam). Liekot lietā fantāziju, ik reizi varam mieloties ar citas garšas saldējumu. Var pievienot tikai vaniļu, tad iznāks vaniļas saldējums. Vaniļas cukurs gan jāiebārsta krietni daudz, jo tam nav izteiktas garšas.

Putukrējumu vai skābo krējumu sakuļ ar cukuru. Olu baltumus saputo stingrās putās.

Dzeltenumu, kurā iejaukta piedeva, sajauc ar saputoto krējumu. Pēc tam masā uzmanīgi iecilā baltumus. Bez liekas kulstīšanas, bet tomēr izcilā.

Saldējuma masu saliek pārtikai domātās kastītēs, liek saldētavā uz 4 stundām. Ja grib, lai saldējums būtu viendabīgs, pāris reizes šajā laikā lēnām izmaisa.

Kad gatavs, uzreiz liek galdā un mielojas – saldējums visai strauji sāk kust. Ja vienreiz nobauda tādu saldējumu, pirkto vairs nekārojas.”

Pavāres piebilde

“Kāds sacīs, ka šāds saldējums iznāk trekns. Es teiktu citādi – ar bagātīgu garšu. Turklāt pilnīgi dabisks. Reizēm veikalā paņem saldējumu, lasi etiķeti un brīnies: kā no tādām sastāvdaļām var iznākt saldējums?!

Pagatavoju divu veidu saldējumu – ar āboliem un upenēm, ne tikai dažādu garšu dēļ, bet arī krāsainībai, lai ir kontrasts. Pievienoju medū apviļātas dzērvenītes.”

Pievienot komentāru

Komentāri (4)

  1. es ari ta gatavoju saldejumu.maniem draugiem oti garšo!!!!

  2. nav termiski apstrādātas! Salmonella!!!!!!!!

  3. Būs jāuztaisa – jābūt garšīgam !

  4. bet var jau taisīt no vājāka krējuma,ja negrib tik treknu!!!

Draugiem Facebook Twitter Google+