Mobilā versija
+0.5°C
Niklāvs, Nikola, Nikolajs, Niks
Otrdiena, 6. decembris, 2016
28. aprīlis, 2012
Drukāt

Vienmēr labā siļķe . Ligitas Dēvicas receptes

silke

Valmieras teātra aktrise Ligita Dēvica gatavo marinētu siļķi, ko vislabprātāk bauda kopā ar mūsu pašu kartupeļiem. “Ja ledusskapī stāv šādi sagatavota marinēta siļķe, tad sanāk nu, tādas pusdienas!” viņa teic. 


 

Treknas un mazsālītas siļķes Ligita iegādājas Valmieras tirgū pie labi zināma pārdevēja, jo veikalā tādas nopirkt nevar. Ja gadās tikai sālītas siļķes, tad pirms marinēšanas Ligita tās pamērcē ūdenī. Siļķi ar kartupeļiem papildina arī viņas gatavotie biešu–ābolu salātiņi, kas lieliski garšo arī vieni paši vai arī tikai ar siļķi.

 

Marinēta siļķe

Nepieciešams: viena divas siļķes, pāris lauru lapu un melno piparu graudiņu, paliels sīpols, puse ēdamkarotes sāls, puse ēdamkarotes cukura, 500 g ūdens, nedaudz etiķa

Siļķes vispirms izķidā, novelk ādu, izņem asaku, pēc tam sagriež gabaliņos un ievieto burciņā. Sagatavo marinādi – katliņā ielej ūdeni, iemet lauru lapas, piparus un nedaudz pavāra, pēc tam pievieno šķēlēs sagrieztu sīpolu un vēl nedaudz pavāra – tā, lai sīpoli būtu vēl nedaudz stingri. Pieber cukuru, sāli un pielej etiķi.

Kad marināde atdzisusi, to lej virsū siļķēm un vismaz diennakti atstāj marinēties.

 

Biešu–ābolu salātiņi ar mārrutkiem

Nepieciešams: četras vidēja lieluma vārītas bietes, viens liels skābs ābols, trīs tējkarotes “Spilvas” mārrutku, divi trīs marinēti gurķīši, viena divas ēdamkarotes majonēzes, sāls

Sarīvē bietes un mizotu ābolu. Pievieno sīki sagrieztus gurķīšus, mārrutkus, majonēzi un nedaudz sāls. Visu labi samaisa un sniedz galdā.

Ja vēlas, salātiem var pievienot arī kādu sīki sagrieztu ķiploku.

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+