Mobilā versija
-1.6°C
Antonija, Anta, Dzirkstīte
Trešdiena, 7. decembris, 2016
10. jūlijs, 2014
Drukāt

Vietējais tomāts– visgaršīgākais


Foto - LETAFoto - LETA

Kādus produktus un kāpēc šajā gada laikā izvēlaties tirgū?

Vasarā vislielākā iespēja izvēlēties savā valstī audzētos sezonas produktus ir tirgos. Vakar Rīgas Centrāltirgū pircējiem vaicājām par viņu izvēli iepērkoties.

Daiga, 
uzņēmēja no Zaķumuižas: 
”Es sešus gadus nāku iepirkties uz Centrāltirgu. Esmu diezgan liela tirdzniecības centru pretiniece, tāpēc ka tajos pircējus maldina ar akcijas cenām un jau derīguma termiņu pārsniegušiem produktiem. Tirgū svarīgi ir atrast savu pārdevēju, to, kam var uzticēties. Tirgū noteikti pērku zivis, dārzeņus, augļus un ogas. Man ir divi mazi bērni, vēlos, lai viņi ēstu svaigas ogas. Var jau arī ogas pirkt lielveikalā, tomēr tur nav izvēles iespēju. Gaļu un zivis tirgū pērku pie zināmiem pārdevējiem, zinu, ka viņi man “neiesmērēs”. Arī zemenes pērku pie zināmām meitenēm no Talsiem, aptuveni zinu, kā viņām sokas ar biznesu. Mēģinājumi pirkt tirgū produktus par iespējami lētāku cenu nereti ir jānožēlo, zemas cenas produktiem ir ļoti zema kvalitāte.”

 

Maija, 
laboratorijas darbiniece no Brocēniem: 
”Rīgā ierodos ne biežāk kā reizi mēnesī un tad arī dodos uz Centrāltirgu. Pērku dārzeņus un ogas un noteikti skatos, lai tām būtu vietējā izcelsme. Pret savā zemē augušo produktu, kas līdz tirgum nav mērojis tālu ceļu, ir lielāka uzticēšanās. Protams, pievēršu uzmanību arī cenai.”

Arnis, 
tehniskais darbinieks Latvijas Zinātņu akadēmijā, dzīvo Garciemā: 
”Uz Centrāltirgu nāku gandrīz ik dienu nu jau desmit gadus divu iemeslu dēļ – tā ir izkustēšanās pusdienas laikā (darba vieta atrodas aptuveni 200 metru attālumā no tirgus) un vajadzība ģimenei sarūpēt pārtikas produktus. Tirgū regulāri pērku “Straupes” piena produktus, svaigās smalkmaizītes un “Ķelmēnu” maizi. Patlaban vasaras sezonā – tomātus, redīsus, gurķus. Vēl nekad agrāk par savu pirkumu tirgū man nav iznācis vilties. Starp citu – esmu “Latvijas Avīzes” lasītājs, no jums nāk tāds 30. gadu latviskums. Laikrakstu lasu ik dienu.”

Lāsma, 
sabiedrisko attiecību speciāliste no Rīgas: 
”Tirgū iepērkos diezgan reti, tomēr vasaras sezonā ierodos pēc ogām un dārzeņiem. Protams, ziemā arī tās ir jāēd, tomēr vasarā visiem ir jāēd Latvijas ogas. Šodien nopirku zemenes saldēšanai ziemai. Tās zemenes, kas visos gada laikos ir nopērkamas lielveikalā, es devēju par sintētiskajām. Pārdevējus izvēlos pēc tā, kā viņi sazinās ar pircējiem. Cenšos pirkt no latviešu pārdevējiem, lai viņus atbal­stītu. Man nav nekas pret citu tautību cilvēkiem, tomēr ar latviešu tantiņu var parunāt dzimtajā valodā, viņa var interesantas lietas izstāstīt. Ar cittautiešiem valodas zināšanas pieklibo gan man, gan arī pārdevējiem…”

Marika, 
uzņēmēja no Rīgas: 
”Iepērkos tirgū parasti brīvdienās. Īpaši vēlos uzsvērt garšīgo “Andra tomātu” preci – gurķus, tomātus, papriku un citus Latvijā audzētos produktus. Šajā saimniecībā audzētos gurķus un tomātus sāku pirkt pirms aptuveni gada. Tos var ēst vienkārši ar sāli, ļoti garšīgi! Var pamīšus likt tomāta šķēles ar mocarella sieru un bazilika lapiņām, tad ir īpaša delikatese. Šie tomāti un gurķi atgādina manas bērnības garšu, kad Liepājā tos audzējām siltumnīcā. Ievestajiem tomātiem ir skaists izskats, tomēr nav garšas. Bērni atsakās ēst. Kad viņus cienāju ar “Andra tomātiem”, tad ēd. Pērku tirgū arī dillītes, pupiņas, cūku pupas. Pārdevējus vērtēju. Ja jūtu pozitīvu enerģiju, redzu pārdevēja smaidu, tad vēršos pie viņa, tādam cilvēkam arī prece ir mīlēta un garšīga.”

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+