Foto-Anda Krauze

Vīģu krēms ar melno šokolādi un smiltsērkšķu mērci 1

Kā gatavot?

Žāvētās vīģes vāra, līdz paliek mīkstas, un sasmalcina blenderī. Izkausē melno šokolādi, izveido caurulīti un ievieto saldētavā. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem, saputo mikserī ar pūdercukuru, pievieno liķieri un uzputo vēlreiz. Pievieno sasmalcinātās vīģes. Atsevišķi saputo saldu krējumu un sajauc kopā ar pārējām sastāvdaļām. Pilda šokolādes caurulītēs un pirms pasniegšanas uz laiku tās atkārtoti ievieto saldētavā.

Reklāma
Reklāma

No restorāna “Čemodāns” klāsta

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.