Mobilā versija
-0.3°C
Meta, Sniedze
Piektdiena, 2. decembris, 2016
11. maijs, 2015
Drukāt

Viltotie kaperi

Foto - Aija GeidaFoto - Aija Geida
Sastāvdaļas:

• 2 glāzes pieneņu pumpuru

• 0,5 l ūdens

• 2 smaržīgo piparu graudiņi

• 3 melno piparu graudiņi

• 2 ēdamkarotes ābolu etiķa

• 1 tējkarote sāls

• 1 tējkarote cukura

Ir īstais laiks savākt neatvērušos pieneņu pumpurus un gatavot pikantus viltotos kaperus. Ziemā tie ir lieliska piedeva siltajiem ēdieniem.

Savāc stingrus, vēl neatvērušos pieneņu pumpurus, notīra kauslapiņas un nokniebj kātiņa galu. Lai nebūtu rūgteni, pirms marinēšanas blanšē. Sagatavo aukstu ūdeni ar ledus gabaliņiem. Pumpuriem uzlej tikko vārītu ūdeni, pēc divām minūtēm notecina sietiņā un strauji atdzesē ledusaukstajā ūdenī, pēc tam sietā notecina.

Gatavo marinādi: ūdeni uzvāra kopā ar garšvielām, sāli un cukuru, pievieno ābolu etiķi, samaisa un atdzesē. Tikmēr mazās burciņās pilda pieneņu pumpurus tā, lai līdz trauka augšpusei paliek divi centimetri, un ielej siltu marinādi. Burciņas pasterizē +85 °C piecas minūtes, pēc tam izņem no katla un aizskrūvē. Vēsumā labi glabājas līdz nākamajai ražai.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+