Mobilā versija
+21.9°C
Vineta, Oļegs
Ceturtdiena, 17. augusts, 2017
16. augusts, 2016
Drukāt

Vīns bez vīnogām. Vai tādu dzersiet?

Foto - Evija Trifanova/LETAFoto - Evija Trifanova/LETA

ASV bioinženieri apvienojuši spēkus jaunuzņēmumā “Ava Winery”, lai bez vīnogām un rauga izveidotu identiskas dārgu vīnu kopijas.

Idejas autori sola, ka jaunākās biotehnoloģijas spēj ideāli nokopēt dārgus vīnus, lai plašāka publika varētu izbaudīt 11 000 dolārus maksājošu vīnu tikai par 50 dolāriem. “Ava Winery” izpētīs vīna molekulāro uzbūvi un pēc tam izveidos identisku vīna kopiju. Sākotnēji bioinženieri fokusēsies uz “Moscato d’Asti”, “Dom Perignon” un “Pinot noir” vīn­ogu vīnu kopēšanu. Katram vīnam ir no 80 līdz 200 sastāvdaļām, un laboratorijā tās visas var izpētīt, izveidojot vīna kopiju, kas garšo, smaržo, izskatās un ir tikpat biezs vai šķidrs kā oriģināls.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+