Mobilā versija
-4.0°C
Baiba, Barbara, Barba
Svētdiena, 4. decembris, 2016
12. novembris, 2014
Drukāt

Viršu medū sautēts cūkas vaidziņš ar cūku pupu biezeni un Lielvārdes tumšā alus mērci (1)

Ala2_Cropped

Recepte no folkkluba “Ala pagrabs”. Šefpavārs: Krišjānis Putniņš

(4 porcijas)

Ieziež 4 cūkas vaidziņus ar 100 g viršu medus, pieber sāli, piparus pēc garšas, liek sautējamā traukā, pievieno 2 sagrieztus burkānus, 2 sagrieztus sīpolus, 500 g ūdens, parklāj ar foliju un liek uz 6 h cepeškrāsnī 160 °C. Noņem foliju, gaļu glazē ar atlikušo buljonu un liek atpakaļ cepties 15 min. Nolej atlikušo buljonu pannā un pievieno 200 – 300 ml Lielvārdes tumšā alus, vāra uz vidējas uguns aptuveni 20 min, līdz mērce ir bieza.

Vāra sālsūdenī 4 kg cūku pupu pākstīs, izloba pupas, apcep karstā pannā ar 150 g sviesta un 1 sakapātu ķiploka daiviņu. Saceptos produktus sablenderē un izspiež caur sietu.

Sagriež šķēlēs 4 lielus sarkanos sīpolus, ievieto karstā pannā, pievieno pēc garšas sāli, piparus, 30 ml olīveļļas, cep, līdz ir viegli brūni. Sacepumam pievieno 10 smaržīgos piparus, 100 g viršu medus, 100 ml ābolu etiķa, maisot sautē, līdz sīpolu masa sabiezē kā ievārījums. Masu liek ledusskapī atdzist.

Pārgriež uz pusēm 2 puravus, sadala 5 cm garos gabalos. Liek tos sautēties mazā katliņā ar 200 ml sausā baltvīna, pievieno 1 ķiploka daiviņu, 50 g sviesta, pēc garšas sāli, piparus. Produktus sautē 20 min, līdz puravi kļūst mīksti, caurspīdīgi un vīns gandrīz iztvaikojis. Pannā apcep 300 g sakapātas kūpinātas cūkas pavēderes, līdz brūna, pievieno klāt puraviem un samaisa.

Ēdienu pasniedz, vispirms uz šķīvja izkārtojot cūku pupu biezeni, uzliek pa virsu puravus, tad sautēto gaļu un nedaudz sīpolu zaptes.
Recepte no Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saieta

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. Recepte izcili sarežģīta un beigās ne tur ko ēst , ne tur ko .. Šito ēdienu var ēst tad , kad tu esi pirms tam paēdis.

Draugiem Facebook Twitter Google+