Foto – Anda Krauze

Viss burciņās 0

Ik rudeni koknesiete Elga Grigāne ieradusi visu izaudzēto konservēt ziemai. Lūk, dažas no viņas pārbaudītajām un tradicionālajām receptēm!

Reklāma
Reklāma

 

Ātri sālītie gurķi

• Apmēram 1,5 kg gurķu,

• 2 – 3 ēdamkarotes sāls,

• pēc vajadzības: cukurs, ķiploki, dilles.

Kokteilis
Septiņi seni vārdi, kurus nevajadzētu dot meitenēm 24
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 vārdu īpašniekus, kuri kā magnēti pievelk pretējā dzimuma pārstāvjus 21
Kāpēc apklusis Krievijas tirāns? Pēc prezidenta vēlēšanām pazudis Putins 124
Lasīt citas ziņas

Nelieliem gurķīšiem nogriež galus un ieliek plastmasas maisiņā. Uzber sāli, cukuru, sagrieztas dilles un sasmalcinātas ķiploku daiviņas. Maisiņam aizsien galu un ieliek ledusskapī, ik pa brītiņam izņem un sakrata, lai gurķi ar garšvielām labāk savelkas. Pēc dažām stundām tie jau ir gatavi, izņem un sagriež šķēlītēs.

 

Ķirbju kompots ar cidonijām


• Ķirbis,

• cidonijas,

sīrupam:

• 1 l ūdens,

• 300 – 400 g cukura.

 

CITI ŠOBRĪD LASA

Ķirbi nomizo un sagriež gabaliņos, cidonijas sagriež šķēlītēs un liek burkās. Pārlej ar karstu sīrupu un liek sterilizēt. Aizvāko un uzglabā vēsumā.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sakņu salāti

Ņem vienādās daļās (apmēram pa 2 kg) sīpolus, papriku, tomātus un kabačus. Visus sagriež un liek katlā, pēc garšas pieber sāli un cukuru. Nedaudz pavāra. Tad liek tīrās izkarsētās burkās un aizvalcē vāciņus.

 

Tomāti želejā

• Tomāti,

• sīpoli,

• želatīns,

• pēc vajadzības: dilles, pipari, lauru lapas.

marinādei:

• 1 l ūdens,

• 2 ēdamkarotes cukura,

• 1 ēdamkarote sāls,

• 2 ēdamkarotes etiķa esences,

 

Burkā ieber želatīnu (1 ēdamkarote uz 0, 5 l burciņu) un aplej ar karstu ūdeni. Tad liek lauru lapas, dilles, piparus un kārtām tomātu un sīpolu ripiņas. Pārlej ar karstu marinādi. Pēc tam burkas karsē apmēram 15 minūtes. Izņem un nedaudz paripina pa galdu, lai želatīns labāk sajaucas ar marinādi.

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.