Mobilā versija
+2.9°C
Niklāvs, Nikola, Nikolajs, Niks
Otrdiena, 6. decembris, 2016
15. jūlijs, 2015
Drukāt

Vistas fileja karija mērcē ar saldo krējumu (3)

Foto - Bonappetit.lvFoto - Bonappetit.lv
Sastāvdaļas:

Vistas fileja - 2gb

Saldais krējums - 200ml

Sīpols - 1gb

Ķiploka daiviņas - 2gb

Ingvera gabaliņš neliels

Karija pulveris - 1,5tējk.

Milti - 1tējk.

Kartupeļu ciete - 1tējk.

Sāls un pipari pēc garšas

Rīsi (piedevai)

Sagriež vistas fileju garenos ~1,5cm gabaliņos. Uzber kartupeļu cieti un kārtīgi apmaisa, lai ciete vienmērīgi aplīp ap filejas gabaliņiem.

Fileju nedaudz apcep, pievieno sagrieztu sīpolu. Cep kamēr fileja sāk kļūt zeltaini brūna.

Uz smalkās rīves sarīvē ķiploka daiviņas un nelielu ingvera gabaliņu un pievieno gaļai.

Gaļai pievieno miltus un karija pulveri un kārtīgi apmaisa.

Pielej nedaudz ūdeni un lēnām maisa, lai sāk veidoties mērcīte. Tad pielej saldo krējumu. Pievieno šķipsniņu ķimenes un sāli/piparus pēc garšas. Uzliek vāku un ~10min pasutina.

Pasniedz ar vārītiem rīsiem.
Labu apetīti! 🙂

Pievienot komentāru

Komentāri (3)

  1. Es vēl nedaudz papildināju- lai sanāk vairāk porciju, uz atsevišķas pannas apcepu rīvētu burkānu un samaisīju ar gaļu pirms miltu pievienošanas. Un kopā ar saldo krējumu vēl pieliku bundžiņu ar zaļajiem zirnīšiem.

  2. karija mērce, bet apraksta nav minets kad pievienot kariju

Draugiem Facebook Twitter Google+