Mobilā versija
+1.7°C
Guna, Judīte
Sestdiena, 10. decembris, 2016
27. aprīlis, 2014
Drukāt

Vistas pastēte ar timiānu. Vienkārša un garda recepte

Foto - ShutterstockFoto - Shutterstock

Lai pastēte izdotos maigāka, masu var izberzt caur sietu. Ja vēlies pastēti uzglabāt ilgāk, tā jāpārlej ar nelielu daudzumu sakarsēta sviesta.

Nepieciešams

Vistu aknas 1 kg
2 lieli sīpoli
Saldkrējuma sviests 40–50 g
Timiāns 5–6 zariņi
Trekns saldais krējums 150 ml
Konjaks 2 ēdamkarotes
Šķipsniņa muskatrieksta
Šķipsniņa dažādu piparu maisījuma
Šķipsniņa jūras sāls

Pagatavošana

Sīpolu notīra un sīki sagriež.

Uz pannas sakarsē sviestu un apcep sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi vai zeltaini (pēc vēlēšanās).

Aknas nomazgā, liek pie sīpoliem, pievieno muskatriekstu, timiāna lapiņas, piparus un sāli. Cep līdz gatavībai (iekšā jāpaliek nedaudz rozīgām).

Pielej konjaku un ļauj alkoholam iztvaikot, pēc tam pacep vēl pāris minūtes.

Pielej saldo krējumu, izslēdz plīti, visu izmaisa.

Aknas kopā ar sīpoliem sablendē viendabīgā masā, pēc vajadzības pievienojot krējuma mērci (pastēte nedrīkst būt šķidra!).

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+