Foto – Dainis Bušmanis

Vistas un apelsīnu papillote ar timiānu. Vienkāršs, bet neierasts pagatavošanas veids 0

Savu porciju veido pats, izvēloties to, ko tajā brīdī iekāro acis un vēders – šāda iespēja restorānā “Terra”, kas pirms pusotra gada atvērts Rīgā, Blaumaņa ielā. Ja vēlaties baudīt salātus, šķīvī vispirms varat likt salātu lapas, tām pāri – dārzeņus, zivis, gaļu, sieru vai sēnes, pievienot arī Cēzara, sinepju un medus, pesto, balzamiko vai citu mērcīti un pāri pārkaisīt grauzdētus riekstus, diedzētas sēklas vai rīvētu sieru. Līdzīgi no dažādām sastāvdaļām var sakombinēt arī pamatēdienu. Ja pašam slinkums domāt, ko likt vēderā, var izvēlēties arī kādu no restorāna šefpavāra Fabiana de Vriesa (attēlā) izdomātajām salātu un otro ēdienu kombinācijām. Arī šoreiz Fabians izvēlējās  vasarīgus, gardus ēdienus, ko piedāvāt mūsu lasītājiem. Pilnīgi viss, ko var nobaudīt “Terrā”, ir uz vietas gatavots, bez konservantiem, krāsvielām un ģenētiski modificētiem organismiem, stāsta restorāna vadītāja Ilze Megne. Produktus, īpaši vasarā, lielākoties iepērk no vietējiem zemniekiem.

Reklāma
Reklāma
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa,” plāno aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri 69
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 vārdu īpašniekus, kuri kā magnēti pievelk pretējā dzimuma pārstāvjus 27
RAKSTA REDAKTORS
“Šis nav pirmais signāls, ka mūsu valstī kaut kas nav kārtībā” – Horens Stalbe atklāti par sajūtām pēc piedzīvotā uzbrukuma benzīntankā 164
Lasīt citas ziņas

Vistas un apelsīnu papillote ar timiānu 


SASTĀVDAĻAS

(2 personām) 2 cāļa krūtiņas filejas, 1/2 apelsīna (daiviņās), 1/4 citrona (daiviņās), svaigs timiāns, 1/4 nomizotas selerijas (gabaliņos), 2 nomizoti burkāni (gabaliņos), dažas mandeles, 1 ķiploka daiviņa (šķēlītēs), 1 sarkanais sīpols (šķēlītēs), olīveļļa, jūras sāls, pipari, medus.

KĀ GATAVOT?

CITI ŠOBRĪD LASA

Cepamo papīru sagriež aptuveni 40 cm lielos kvadrātos. Visas sastāvdaļas saliek papīra vidū un apslaka ar olīveļļu, sāli, pipariem un mazliet medus. Papīru sarullē un abus galus aizsien ar auklu. Cep cepeškrāsnī 180 grādos 15 līdz 20 min. Pasniedz neatvērtu kopā ar šķērēm, ar kurām to atver jau novietotu uz galda. Lieliski der kopā ar jaunu sauso baltvīnu ar augļu garšu.

“En papillote” (papīrā – franču val.) vai “al cartoccio” (itāļu val.) ir cepšanas veids, kad ēdienu cep, ievietotu salocītā papīra paciņā. Visbiežāk to veido no salocīta cepamā papīra, bet var izmantot arī citus materiālus, piemēram, alumīnija foliju vai papīra maisiņu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.