Mobilā versija
Brīdinājums +0.5°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
10. jūlijs, 2015
Drukāt

Vistu akniņas siera mērcē ar jaunajiem kartupeļiem (1)

foto: Valdis Semjonovs/Latvijas Avīze/foto: Valdis Semjonovs/Latvijas Avīze/

Ēdieni Hotel "Justas" restorānā. 19.06./2015 foto: Valdis Semjonovs/Latvijas Avīze/

Sastāvdaļas:

Jaunie kartupeļi, vistu akniņas, Šalotes sīpoli, timiāns, melnie maltie pipari, saldais krējums, siers (bez piedevām), ķiršu tomātiņi.

KĀ GATAVOT?

 

Kartupeļus ar visu mizu vāra pusgatavus, pēc tam apcep uz pannas sviestā, līdz tie gatavi un kļuvuši gaiši brūni.

Sagrieztas vistu akniņas aptuveni 15 min cep sviestā kopā ar sakapātiem Šalotes sīpoliem, timiānu, rozmarīnu, pipariem un sāli. Katliņā uzsilda saldo krējumu, pievieno rīvētu sieru, nedaudz sāls, piparus un, strauji maisot, karsē, līdz siers izkusis. Saldā krējuma un siera masu liek klāt akniņām, pasautē 3 min. Apceptos kartupeļus un vistu akniņas siera mērcē kārto uz šķīvja. Pievieno ķiršu tomātus. Rotā ar zaļumiem.

 

Gatavoja viesnīcas “Justus” restorāna šefpavāre ELĪNA SALIŅA. 

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. Kāpēc vistu? A varbūt gaiļu! A varbūt broileru (gandrīz kā bezdzimuma)!

Draugiem Facebook Twitter Google+