Mobilā versija
+2.9°C
Niklāvs, Nikola, Nikolajs, Niks
Otrdiena, 6. decembris, 2016
15. jūlijs, 2013
Drukāt

Zaļais lobio ar riekstiem

Valda MadalāneValda Madalāne

Recepti piedāvā gruzīnu restorāna “Pirosmani” īpašniece Kmara Svanidze.

Zaļais lobio ar riekstiem (4 – 6 porcijas)

• 0,4 kg kaltētu pupiņu,

• 200 g valriekstu kodolu,

• 2 vidēji lieli sīpoli,

• 30 g svaigu koriandra (kinzas) lapu,

• 2 ķiploka daiviņas,

• 1 tējkarote kaltētu koriandra sēklu,

• ½ tējkarotes maltu sarkano piparu,

• ½ tējkarotes kaltēta, malta zilā sierāboliņa sēklu,

• 3 lauru lapas,

• 1 tējkarote melno piparu,

• 1 ēdamkarote sarkanvīna etiķa,

• 2 ēdamkarotes eļļas,

• šķipsna sāls.

 

Pupiņas 2 stundas mērcē aukstā ūdenī, tad nolej un liek dziļā katlā uz vidējas uguns 1,5 l ūdens, kam pievienots sāls un lauru lapas. Vāra, kamēr pupiņas mīkstas.

Kinzu, ķiplokus un sīpolus sasmalcina, pievieno valriekstus, koriandru, sierāboliņu, piparus un sāli. Vīna etiķi sajauc ar eļļu, piepilina nedaudz ūdens, ar to pārlej riekstu un garšvielu maisījumu un miezerī rūpīgi sajauc. Kad pupiņas ir gatavas, šo maisījumu rūpīgi sajauc ar pupiņām, cenšoties tās nesaspiest.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+