Mobilā versija
-3.0°C
Baiba, Barbara, Barba
Svētdiena, 4. decembris, 2016
18. septembris, 2015
Drukāt

Zaļais sorbets ar avokado un laimu

Foto - Marta PurmaleFoto - Marta Purmale
Sastāvdaļas:

 (4 porcijas)

Top gatavs 15 minūtēs + 6 stundas saldēšanas laiks

SASTĀVDAĻAS

* 2 avokado

* sula no 2 laimiem

* 150 g pūdercukura

PAGATAVOŠANA

Avokado notīra, mīkstumu sablendē vai virtuves kombainā kārtīgi sakuļ ar laima sulu un pūdercukuru. Gatavo masu novieto saldētavā un patur vismaz 6 stundas.

Trauciņos liek sorbeta bumbiņas. Var izrotāt ar piparmētras lapiņām vai kādām ogām.

Pavāres piebilde

Ja uzturā nedrīkst lietot cukuru, var pievienot dabisko agaves sīrupu vai citu salduma aizvietotāju.

Šādu sorbetu nereti izmanto svaigēdāju gatavotajās kūkās. Tas ir bagātīgs ar uzturvielām, ko nodrošina avokado. Šim auglim nav īpašas garšas – tas nav ne salds, ne sāļš, tātad, kādu garšu pieliksim, tāda arī būs. Kopā ar laimu tas ir tīkami skābens, atspirdzinošs. Viegls un vēss kārums siltai dienai.

 

36,6 °C konsultante AIGA ZVEJNIECE, restorāna 231 šefpavāre

 

366_C_logo1

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+