Foto – Marta Purmale

Zaļās lēcas ar kartupeļiem un papriku. Daktera Ērenpreisa ājurvēdiskā recepte 0

Ājurvēdā katrai dienai atbilst noteikta planēta un tai savukārt – krāsa. Piemēram, pirmdiena saistāma ar Mēnesi un balto krāsu. Tajā andrologs Juris Ērenpreiss bieži vien vārījis turku zirņus ar rīsiem, saldo krējumu un kokosa skaidiņām. Viena no receptēm – zaļās lēcas ar kartupeļiem un papriku –, ko dakteris piedāvā 36,6 °C lasītājiem žurnāla jubilejas numurā, gatavota trešdienas maltītē, kurā dominē zaļais tonis.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
TESTS. Jūsu īkšķu novietojums, sakrustojot pirkstus, atklāj daudz par jūsu personību
Veselam
7 produkti, kas visiem šķiet veselīgi, taču patiesībā tādi nav 16
“Pasažieriem bez sejas maskas var tikt atteikta iekāpšana transportlīdzeklī!” Paziņojums autobusa salonā samulsina braucēju 55
Lasīt citas ziņas

“No lēcām var pagatavot lielisku ēdienu, tās ir veselībai vērtīgas tāpat kā citi pākšaugi. Man patīk arī grieķu sierāboliņš,
to var pievienot mūsu ierastajām zupām – būs labs aromāts un spēcinoša garša. Pagatavoju atsvaidzinošu mērci no avokado
un zaļās paprikas, ko sablendēju kopā ar laima sulu un olīveļļu un pievienoju ēdienam,” virtuves gudrībās dalās pazīstamais andrologs.

Sastāvdaļas

• trīs ceturtdaļas krūzes zaļo lēcu
• pusotra krūze ūdens
• ceturtdaļkrūze kubiciņos
sagrieztu kartupeļu
• trešdaļa tējkarotes sāls
• trešdaļa tējkarotes kurkumas
pulvera
• ceturtdaļa lielas sarkanās
paprikas
• ēdamkarote eļļas
• pustējkarote garšvielu
maisījuma Dal masala
• pustējkarote garšvielu
maisījuma Tandori masala
• pusotra ēdamkarote saldā
krējuma
• ēdamkarote iepriekš izmērcēta
grieķu sierāboliņa

CITI ŠOBRĪD LASA

Pagatavošana
Lēcas rūpīgi nomazgā, liek katlā, uzlej ūdeni un vāra uz mazas uguns 25 minūtes. Pēc tam pieliek kurkumu, sāli, kartupeļu kubiciņus un gatavo vēl 10 minūtes. Atsevišķā katliņā kārtīgi uzkarsē eļļu, ieber Dal masala un Tandori masala, tad – sīki sagrieztu papriku. Kad saldais pipars apcepies, visu pievieno lēcām. Ielej saldo krējumu un pavāra vēl 5 minūtes. Gatavā ēdienā ieliek ēdamkaroti sierāboliņa.

Sīkāk par Ājūrvēdas virtuvi – jaunajā (februāra) žurnāla “36,6” numurā!