Mobilā versija
Brīdinājums +4.8°C
Leonīds, Leonīda
Piektdiena, 20. oktobris, 2017
21. jūlijs, 2014
Drukāt

Zaļo tomātu ievārījums. Ciemiņi neuzminēs, no kā gatavots! (1)

Foto - FotoliaFoto - Fotolia

Mazos zaļos tomātiņus noplaucē (lai novērstu solanīna nevēlamo iedarbību) un uz nakti atstāj stipri sālītā ūdenī.

Otrā dienā katlu ar ūdeni un tomātiem uzvāra, tomātiņus izņem, pārliek sietā un iegremdē aukstā ūdenī, pēc tam atliek katliņā un vēlreiz uzkarsē. Šādu procedūru atkārto vairākas reizes. Pateicoties šai “kontrastpeldei”, augļi vārīšanas gaitā saglabā koši zaļu krāsu.

Pēc tam tomātus izņem no ūdens, nosver un uz katru 0,5 kg pievieno no 0,5 kg cukura gatavotu sīrupu un divu vidēja lieluma citronu sulu. Vāra uz lēnas uguns, līdz tomāti kļūst caurspīdīgi, noputo, atdzesē un pilda burkās.

Sagatavots pēc tematiskās avīzes “Pašu audzēti tomāti”

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. vienkārši bezjēdzīgs un nevērtīgs ievārījums

Draugiem Facebook Twitter Google+