Mobilā versija
+2.9°C
Niklāvs, Nikola, Nikolajs, Niks
Otrdiena, 6. decembris, 2016
10. februāris, 2014
Drukāt

Zāļu sieva iesaka februārī vākt aveņu lakstus veselības tējai (1)

Foto - Shutterstock.comFoto - Shutterstock.com

Zāļu sieva Līga Eglīte pilošiem deguniem, krekšķīšiem un cīņai pret vīrusiem februārī iesaka vākt meža aveņu lakstus tējai.

Gar upju krastiem var atrast arī savvaļas upeņu krūmus. Tos var atpazīt pēc rozīgiem pumpuriem, kā arī, pārlaužot zariņus, jūtama stipra upeņu smarža.

Aveņu lakstus un upeņu zariņus var sagriezt un apliet ar karstu ūdeni, bet nevārīt, jo tad būs vislabākā garša un aromāts. To var kombinēt arī ar mājās atrodamo – mežrožu augļiem, piparmētru, mārsilu. Ziemā iespējams atrast arī kadiķogas.

Gatavojot kādu ēdienu, eksotiskai garšai der pievienot gan zilās, gan zaļās ogas. Pāris ogas var iebērt arī tējā.

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. Avenes nav lakstaugs.

Draugiem Facebook Twitter Google+