Foto: Vaira Kārkliņa

Zaļumu salāti ar bulguru 0

Šie salāti ir viegli un ļoti veselīgi. Bulgurā ir daudz šķiedrvielu, tas nodrošina ilgstošu sātu.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 vārdu īpašniekus, kuri kā magnēti pievelk pretējā dzimuma pārstāvjus
Kokteilis
Septiņi seni vārdi, kurus nevajadzētu dot meitenēm
Kokteilis
“Man ir lauzta kāja un deguns, pārsista piere, pamatīgs smadzeņu satricinājums…” Horens Stalbe Dobelē nežēlīgi piekauts 191
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
* 200 g bulgura
* stingras salātu lapas
* 6 zariņi piparmētru vai citu mētru
* gārsu, nātru, panātru un citu zaļumu lapiņas
* 2 tomāti
* 3 sīksīpoliņi ar visiem lociņiem
* puse garā gurķa
* puse sarkanās paprikas
* 2 ēdamkarotes citrona sulas
* 3 ēdamkarotes olīveļļas
* garšaugu sāls
* pipari

Pagatavošana.
Bulguru noskalo, uzlej vārošu ūdeni un 10–15 minūtes uzbriedina. Lieko ūdeni nolej, graudiņus izmaisa.
Savvaļas zaļumu lapiņas nomazgā, nosusina, sīki sagriež. Tomātu, papriku un gurķi sagriež mazos kubiņos. Sīpolu sagriež sīki.
Pārlaista ar eļļu un citrona sulu, pieber sāli un piparus, visu rūpīgi sajauc. Ļauj vismaz stundu ievilkties, lai garšas savienojas.
Uz salāta lapas liek prāvu karoti bulgura salātu, ņem pirkstos un ēd.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.