Mobilā versija
+5.0°C
Sabīne, Sarma, Klaudijs
Pirmdiena, 5. decembris, 2016
13. janvāris, 2015
Drukāt

Kā pagatavot veselīgo gī sviestu

1. "Regulāri pērku kausēto sviestu lielveik

1no3
Foto - Aija GeidaFoto - Aija Geida

Kausētā jeb gī sviesta pagatavošana nav ne grūta, ne sarežģīta, bet vajadzīga pacietība, jo visu laiku jābūt klāt, lai uzturētu nepieciešamo temperatūru un produkts nesadegtu. Tikai ilgi kausējot uz ļoti mazas uguns, var iegūt sviestu ar maigu un patīkamu riekstu aromātu. Īpaša konsistence, smarža un garša top karsēšanas procesā. Daži to sauc par zelta sviestu – un ne velti! Tas ir zeltainā dzintarkrāsā, un dzidrinātajam sviestam piemīt daudz ārstniecisku īpašību. Gī sviests ir populārs veselīga uztura piekritēju vidū.

Piena tauki bez piemaisījumiem

Gī sviests ir tīri piena tauki, no kā, ilgstoši karsējot, atdalītas olbaltumvielas un ūdens. Produktā ir daudz A, D un E vitamīna, tas palīdz organismam uzņemt barības vielas un uzlabo zarnu trakta darbību (uztur optimālu skābes līmeni kuņģī un dziedina kuņģa gļotādu). Sviestu var dot mazuļiem, sākot piebarošanu ar dārzeņiem, jo tajā nav piena olbaltumvielu, kas var izraisīt alerģisku reakciju. Gī sviestu var ziest uz apdegumiem, tulznām un brūcēm, izmantot arī kosmētikā, jo tas baro un mīkstina ādu (tikai pirms lietošanas tas jāsasilda). Ja salst kājas, katru vakaru pēdas der ieziest ar siltu gī, uzvilkt vilnas zeķītes, un jau pēc pāris nedēļām šī problēma pazudīs, kā nebijusi.

Virtuvē gī var izmantot cepšanai, pievienot zupām, putrām, mērcēm, aktivizēt garš­vielas, apcepot tās 30 sekundes, lai izdalītos ēteriskā eļļa.

  1. "Regulāri pērku kausēto sviestu lielveik
  2. Vislabāk gatavot pilnmēnesī
  3. Pēc pagatavošanas Ti

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+