Mobilā versija
-2.4°C
Baiba, Barbara, Barba
Svētdiena, 4. decembris, 2016
26. maijs, 2015
Drukāt

Zemā temperatūrā pagatavoti jaunlopa vaigi ar jaunajiem kartupelīšiem, burkānu biezeni un lakšu sviestu

Foto - Karīna MiezājaFoto - Karīna Miezāja
Sastāvdaļas:

(4 porcijām) 1 sauja lakšu, 800 g jaunlopa vaigu, 2 sīpoli, 300 g burkānu, 150 g selerijas saknes, 800 g kartupeļu, dilles, 100 g sviesta, 4 daiviņas ķiploka, 20 g kaltētu tomātu, eļļa, cukurs, svaigs timiāns, 300 g buljona, sāls, pipari.

KĀ GATAVOT?

Jaunlopa vaigiem izgriež liekās cīpslas un taukplēves. Vaidziņus sakarsētā katlā (labāk izvēlēties čuguna vai tml.) eļļā apcep. Vidēji lielos gabalos sagriež notīrītus burkānus, seleriju un sīpolus, arī ber katlā un apcep. Pievieno sāli, piparus, timiānu un sarkanvīnu. Pielej buljonu, uzliek vāku vai pārsedz ar foliju. Liek cepeškrāsnī 85 grādos uz 18 h. Notīrītus burkānus, sīpolus un ķiploku sagriež lielos kubos. Eļļā lēni apcep. Pievieno dārzeņu vai gaļas buljonu, sautē, līdz burkāni mīksti. Pievieno sāli, sablenderē. Trauciņā liek sviestu, kaltētus tomātus, lakšus, piparus un sāli. Sablenderē ar rokas blenderi. Ietin pārtikas plēvē, veidojot tādu kā desu, aizsien galus un 1 h tur ledusskapī. Gatavos vaidziņus sagriež. Uzkarsētā pannā ielej nedaudz vaidziņu buljona, brīdi pavāra, pievieno sviestu un vaidziņus noglazē. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem diļļu sviestiņā, burkānu biezeni un lakšu sviestu.

 

Gatavoja “Avalon Hotel” p restorāna šefpavārs EGILS GRĪNFELDS

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+